Επιχειρήσεις

Το όραμα της Acer «Conscious Technology» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η εταιρεία παρουσιάζει επίσης λύσεις αποθήκευσης ενέργειας και νέα προϊόντα στο Ντουμπάι

Η Acer Inc. αποκάλυψε, σε συνέντευξη τύπου στο Ντουμπάι, το όραμά της «Conscious Technology» για μία τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το μέλλον. Μοιράστηκε επίσης τις συνεχιζόμενες προσπάθειές της για το κλίμα, ενώ παρουσίασε στο κοινό δύο νέες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας και μια έκθεση για το κλίμα με ιδέες τεχνολογίας και προϊόντων.

Η Acer εντάχθηκε στην πρωτοβουλία RE100 και δεσμεύτηκε να προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές έως το 2035. Έχει επίσης θέσει ως στόχο να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες ΤΠΕ στον κόσμο, η Acer επιδιώκει να ενισχύσει τις θετικές επιδράσεις στο περιβάλλον μέσω συνδυασμένων ενεργειών. Το 60% των σημαντικών προμηθευτών της έχουν επίσης δεσμευτεί στην RE100 ή έχουν θέσει στόχους μείωσης του άνθρακα (SBT) βασισμένους σε επιστημονικές έρευνες. Η Acer σκοπεύει να χρησιμοποιήσει 20-30% ανακυκλωμένο πλαστικό PCR στους υπολογιστές και τις οθόνες της έως το 2025, ενώ μέσα στο 2022 η χρήση έφτασε το 17%.

Μερικά από τα επιτεύγματα που μοιράστηκε η Acer στην εκδήλωση περιλαμβάνουν τη σειρά προϊόντων Vero, τα οποία είναι κατασκευασμένα κατά ένα υψηλό ποσοστό από ανακυκλωμένα υλικά, την πρωτοβουλία Project Humanity, που εκπαιδεύει και ενώνει τους υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν πιο «πράσινες» δράσεις, καθώς και την πλατφόρμα Earthion, που φέρνει κοντά τους συνεργάτες από την εφοδιαστική αλυσίδα, για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων μέσω καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων. Η μείωση των εκπομπών θαλάσσιων logistics της Acer με βιοκαύσιμα και η έρευνα σε συνεργασία με εταίρους από τον κλάδο των κατασκευών για βιώσιμα υλικά συσκευασίας είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Earthion.

«Πρέπει να επιταχύνουμε την υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη», δήλωσε ο Jason Chen, Acer Chairman και CEO. «Το 2022, ο Όμιλος Acer έφτασε το 44% της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Για να επιτύχουμε τον στόχο μας 100%, η χρήση ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας θα είναι το κλειδί. Αναλαμβάνουμε αποφασιστικές δράσεις που υποστηρίζουν τις κυκλικές οικονομίες και παρέχουμε λύσεις που ελαχιστοποιούν τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον μας».

Ως μέρος της δέσμευσής της net-zero, η Acer επεκτείνει την παρουσία της στον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας, προσφέροντας λύσεις σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, από οικιακή έως βιομηχανική χρήση και από την κατασκευή έως την εφαρμογή, για να συνεισφέρει στην ενεργειακή μετάβαση. Με την επένδυσή της σε τεχνολογίες κυψελών μπαταρίας, η εταιρεία παρουσίασε νέες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας που επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιό της.

Η έκθεση με θέμα “Conscious Technology for a Brighter Tomorrow,” μιλά για τις συνεχείς προσπάθειες της Acer για το κλίμα και την τεχνολογία που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με προσοχή για το μέλλον. Στην έκθεση που πραγματοποιείται στη Λεωφόρο Alserkal στο Ντουμπάι, η εταιρεία παρουσιάζει προϊόντα και υπηρεσίες για τέσσερα διαφορετικά lifestyle concept:

  • Concept for Working – Μία συνδρομητική on-demand υπηρεσία στο τεράστιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Acer με δυνατότητα αναβάθμισης του συνδρομητικού πακέτου, υπηρεσίες και επισκευές που μπορούν να γίνουν διαθέσιμες με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι πελάτες μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη ενός συστήματος που παρατείνει τη διάρκεια ζωής μίας ψηφιακής συσκευής, μειώνοντας τη χρήση νέων πόρων.
  • Concept for Learning – Hardware και software υπολογιστών που βοηθούν τα σχολεία να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα. Οι μαθητές μπορούν να μάθουν σε ένα θετικό προς το κλίμα περιβάλλον χρησιμοποιώντας ανανεωμένα laptop μαζί με εργαλεία που επιτρέπουν τη χρήση με συνείδηση.
  • Concept for Moving – Ένα δίκτυο σταθμών κινητικότητας με κόμβους φόρτισης, ταχύτατα e-bikes και e-scooters που είναι διαθέσιμα για να διευκολύνουν τα ταξίδια, μαζί με εργαλεία όπως ο πολεοδομικός σχεδιασμός βάσει δεδομένων και η πρόβλεψη υποδομής μικροκινητικότητας, που συμβάλλουν στην αύξηση της πρόσβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε περισσότερους ανθρώπους και στην υποστήριξη σχεδιασμού υποδομής σε έξυπνες πόλεις.
  • Concept for Living –Ένα υπερ-συμβατό σύστημα με μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει τη χρήση τόσο υπαρχουσών, όσο και μελλοντικών έξυπνων συσκευών για να κάνουν τα σπίτια πιο ανθεκτικά στο κλίμα. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται την κατανάλωση ενέργειας πιο αποτελεσματικά και να αυξάνουν την ορατότητα στη διανομή ενέργειας ανάμεσα στις συσκευές.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 7 έως τις 12 Δεκεμβρίου και ώρες 10 π.μ. – 7 μ.μ., στη λεωφόρο Alserkal, στο Κέντρο Τεχνών του Ντουμπάι, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και λύσεις της Acer, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά με νέες ιδέες για αειφόρο διαβίωση.

TAGS:

close menu