Εξαγορές - Συγχωνεύσεις

Τι σχέση έχει η μεγαλύτερη εξαγορά της Cisco με την Ελλάδα;

Η Cisco ανακοίνωσε χθες την εξαγορά της εταιρείας Cybersecurity Splunk με το ποσό ρεκόρ, 28 δισ. δολάρια σε μετρητά.

Η Cisco πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη εξαγορά που έκανε ποτέ, αποκτώντας την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Splunk για 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και συγκεκριμένα για 157 δολάρια ανά μετοχή, με τις μετοχές της Splunk να κλείνουν χθες με άνοδο 21%, ενώ οι μετοχές της Cisco έκλεισαν με πτώση 4%.

Η τεχνολογία της Splunk βοηθά τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν και να αναλύουν τα δεδομένα τους για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων και να επιλύουν τα όποια τεχνικά ζητήματα γρηγορότερα. Η Cisco είναι εδώ και καιρό ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εξοπλισμού δικτύωσης υπολογιστών στον κόσμο και ενισχύει τις δραστηριότητές της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών και να τροφοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της.

Ο CEO της Cisco, Chuck Robbins, τόνισε τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης που συνοδεύει την τεχνολογία της Splunk για την προστασία των δικτύων δηλώνοντας με αφορμή την εξαγορά: “Οι συνδυασμένες δυνατότητές μας θα ηγηθούν στην επόμενη γενιά ασφάλειας και ελέγχου με δυνατότητες AI. Από την ανίχνευση και την αντιμετώπιση απειλών έως την πρόβλεψη και την πρόληψη απειλών, θα βοηθήσουμε να γίνουν οι οργανισμοί όλων των μεγεθών πιο ασφαλείς και ανθεκτικοί”.

To Success Story της ελληνικής Startup BugSense και η Splunk 

Το 2011 έκανε την εμφάνισή της η BugSense, μια IT Startup με ιδρυτές τον Πάνο Παπαδόπουλο και Γιάννη Βλαχογιάννη, η οποίοι είχαν δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που συλλέγει και αναλύει τις αναφορές σφαλμάτων σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια κατασκευής μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, με τους προγραμματιστές ανά τον κόσμο να σπεύδουν να την υιοθετήσουν, αφού έκαναν τη δουλειά τους πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Πελάτες της BugSense ήταν μεγάλες εταιρείες όπως οι Skype, Samsung, VMware, Airpush, Soundcloud με τη Startup να μεταφέρεται στο Σαν Φρανσίσκο μετά από πολλές και τελικά πετυχημένες προσπάθειες για χρηματοδότηση.
Οι δυο ιδρυτές αποδέχονται το 2013 την επταψήφια πρόταση εξαγοράς από το «μεγαθήριο» τότε Splunk, μια από τις πρώτες και μεγαλύτερες εξαγορές Startup ελληνικών συμφερόντων στην ιστορία της χώρας μας.

Ο Πάνος Παπαδόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα και είναι πλέον ενεργός επενδυτής και partner στο Marathon VC, το οποίο χρηματοδοτεί ελληνικές Startups, ενώ ο Γιάννης Βλαχογιάννης επέστρεψε στις Η.Π.Α. ιδρύοντας διάφορες Startups και πλέον έχει πιο τακτική επαφή και παρουσία στην Ελλάδα και σαν ιδιώτης επενδυτής μεταξύ άλλων.

close menu