Διεθνή

Tesla: Ναυάγησαν τα σχέδια για τη δημιουργία εργοστασίου στην Ισπανία

Παρελθόν για την Ισπανία τα σχέδια για τη πολυσυζητημένη επένδυση της Tesla, καθώς οι διαρροές για τις συνομιλίες προκάλεσαν την οργή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Άδοξο τέλος φέρονται να έχουν τα σχέδια της Tesla για τη δημιουργία ενός εργοστασίου στη Βαλένθια της Ισπανίας, καθώς οι διαρροές στον Τύπο για τις διαπραγματεύσεις εξόργισαν τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας, πατώνοντας τελικά τη διαδικασία.

Οι σχετικές πληροφορίες είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες προκαλώντας μεγάλο ενδιαφέρον διεθνώς. Σημειώνεται ότι η Ισπανία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια να προσελκύσει μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν στη χώρα, όπως την Volkswagen που σχεδιάζει ένα εργοστάσιο μπαταριών σε ισπανικό έδαφος.

Στην περίπτωση της Tesla, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για μία επένδυση 4,5 δισ. ευρώ από την πλευρά του αμερικανικού κολοσσού της ηλεκτροκίνησης, που θα δημιουργούσε χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Στο στόχαστρο της Tesla βρέθηκε η τοπική κυβέρνηση της Βαλένθια, για τη διαρροή της πληροφορίας και ιδιαίτερα ο πρόεδρος της πολιτείας, Ximo Puig, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε κάθε ανάμειξη. Σύμφωνα πάντως με μέλος της τοπικής κυβέρνησης της Βαλένθια, που επικαλούνται ισπανικά μέσα, οι συνομιλίες είχαν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Tesla παραμένει σε αναζήτηση τοποθεσιών για τη δημιουργία του επόμενου εργοστασίου της. Η Γαλλία, μετά από συνάντηση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla Έλον Μασκ και του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, φιγουράρει ως επικρατέστερη υποψήφια, ενώ πιθανότητες φέρονται να έχουν επίσης η Ιταλία, ο Καναδάς και η Ινδία.

close menu