Εκδηλώσεις Teamworks

TEAMWORKS: Ξεκινούν την Τετάρτη οι εργασίες του 14ου «Digital Health Care | DPO & ICT Security World»

Η 1η ημέρα του Συνεδρίου διεξάγεται ψηφιακά, ενώ την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα διεξαχθεί η υβριδική διοργάνωση στο Αμφιθέατρο ΕΚΔΔΑ (και με παράλληλη ψηφιακή μετάδοση)

Ξεκινούν την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, οι εργασίες του 14ου «Digital Health Care | DPO & ICT Security World», που διοργανώνει η Teamworks|Metateam, (19 και 20 Ιουνίου), με βασικό θεματικό τίτλο: «Ψηφιακή Υγεία και Ασφάλεια στο δρόμο της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η 1η ημέρα του Συνεδρίου διεξάγεται ψηφιακά, ενώ την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα διεξαχθεί η υβριδική διοργάνωση στο Αμφιθέατρο ΕΚΔΔΑ (με παράλληλη ψηφιακή μετάδοση).

Κατά την 1η ημέρα της ψηφιακής διοργάνωσης, μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων από τον Ακαδημαϊκό και Ερευνητικό Χώρο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στελέχη του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, αλλά και στελέχη της αγοράς ΤΠΕ, θα παρακολουθήσουν τις εργασίες, μέσω του ιδιόκτητου ψηφιακού τρισδιάστατου Συνεδριακού Κέντρου «Πυθαγόρας», το οποίο εξασφαλίζει ολοκληρωμένη επικοινωνία και ενημέρωση σε σύνεδρους από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Τις εργασίες τις διοργάνωσης θα «ανοίξει» με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Ιωάννης Καραγιάννης, ο οποίος θα αναφερθεί στον κρίσιμο ρόλο που έχει αναλάβει η ΗΔΙΚΑ σχετικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ψηφιακών έργων που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες υγείας και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο κος Καραγιάννης θα μιλήσει για το έργο του Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και για τη δημιουργία ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων, όπως αυτό της Διαχείρισης Ογκολογικών Ασθενών. Θα υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα της ασφάλειας των ψηφιακών συστημάτων και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ασθενών, τα οποία αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την ΗΔΙΚΑ.

Θα μιλήσει για τα «έξυπνα» νοσοκομεία, που αποτελούν το μέλλον της ιατρικής περίθαλψης, αλλά και για χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη διάγνωση και τη θεραπεία. Για τον Πρόεδρο της ΗΔΙΚΑ, η ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στον τομέα της υγείας που οδηγεί στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι ένα αναπόφευκτο και αναγκαίο βήμα για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Για τον λόγο αυτό, θα επισημάνει την ανάγκη, η Ελλάδα να ακολουθήσει και να ηγηθεί σε αυτή την παγκόσμια τάση.

Θεματικοί άξονες της 1η ημέρας

Στην πρώτη θεματική ενότητα που θα ακολουθήσει με τίτλο: «Προστασία Δεδομένων, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ψηφιακή Ασφάλεια στην Υγεία», οι κ.κ. Δημήτρης Ζωγραφόπουλος (Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) Υπουργείου Υγείας}, Δρ. Λίλιαν Μήτρου (Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου | Πρόεδρος του Ινστιτούτου για το Δίκαιο της Ιδιωτικότητας, τα Προσωπικά Δεδομένα και την Τεχνολογία), Αντώνης Στάσης (Γενικός Διευθυντής, Γενική Δ/νση Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ΓΓΠΣΨΔ), Νίκος Ιωσήφ (C.E.O. & Founder BRAINS I.C.S. | President & Co-Founder Human Health Intelligence org) και Γιώργος Μπολάνης (Senior Analyst, Clip News), θα μιλήσουν για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων στην υγεία, τις προκλήσεις και ευκαιρίες που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη και τη σημασία της ψηφιακής ασφάλειας στις σύγχρονες υγειονομικές υποδομές. Επίσης, θα αναλύσουν τις προοπτικές και τις προκλήσεις της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη, εστιάζοντας στις δυνατότητες για καινοτομία και βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα με τίτλο: «Ιατρικός Φάκελος, Διαλειτουργικότητα και Σύγχρονες Ψηφιακές Εξελίξεις στην Υγεία» οι κ.κ. ομιλητές: Αλέξανδρος Ασημακόπουλος (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Υποδομών, ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), Ελπίδα Φωτιάδου (Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οριζόντιων Δράσεων Ηλεκτρονικής Υγείας | Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Υγείας, ΗΔΙΚΑ Α.Ε), Κωνσταντίνος Μιχαλίτσης (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συστημάτων Β΄θμιας Φροντίδας Υγείας, ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), Δρ. Αλέξανδρος Μπέρλερ (Αντιπρόεδρος HL7 Hellas) και Δημήτρης Ρούσσος (Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οργάνωσης & Πληροφορικής, Γενικό Νοσοκομείο Σύρου “Βαρδάκειο & Πρώιο”) θα εξετάσουν τη σημασία του Ιατρικού Φακέλου και της διαλειτουργικότητας των συστημάτων υγείας. Θα αναφερθούν στις προκλήσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων για την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ υγειονομικών παρόχων. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις σύγχρονες ψηφιακές εξελίξεις, τις βέλτιστες πρακτικές, τις στρατηγικές για την υλοποίηση και λειτουργία αυτών των συστημάτων, και στα οφέλη για την παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας.

Στην τρίτη θεματική ενότητα με τίτλο: «Καινοτομικές εφαρμογές, Νέες Τεχνολογίες και Προσωπικά Δεδομένα στην Υγεία», οι κ.κ ομιλητές: Ιωάννα Σαλαγιάννη (Προϊσταμένη Διεύθυνσης Συστημάτων Τομέα Α’ θμιας Φροντίδας Υγείας | Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Υγείας, ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), Κώστας Μαθιουδάκης (Προϊστάμενος Τμήματος Ανάλυσης και Σχεδιασμού | Διεύθυνση Συστημάτων Α’βάθμιας Φροντίδας Υγείας | Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Υγείας, ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), Παναγιώτης Μπαμίδης (Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ, Διευθυντής Εργ. Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας, Πρόεδρος HL7 Hellas), Γεώργιος Ε. Δαφούλας, (Κλινικός συντονιστής ψηφιακών υπηρεσιών υγείας CitiesNet Δήμων Κεντρικής Ελλάδας) και Γεώργιος Τζώρτζης (Προϊστάμενος τμήματος διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων & Δικτύου, ΗΔΙΚΑ), θα αναλύσουν τις καινοτόμες εφαρμογές και νέες τεχνολογίες στην υγεία, εστιάζοντας στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Θα συζητήσουν τη σημασία της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τις προκλήσεις στην ανάπτυξη και εφαρμογή ψηφιακών λύσεων, και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη χρήση τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το Internet of Things (IoT). Επιπλέον, θα εξετάσουν τις βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν στην Στρογγυλή Τράπεζα μεταξύ των κ.κ Νίκη Τσούμα (Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΗΔΙΚΑ Α.Ε), Βασίλη Κορκίδη (Πρόεδρος, ΕΒΕΠ), Δημήτρης Γιάντσης (Γενικός Διευθυντής Έργων, ΚτΠ Μ.Α.Ε), Γιώργος Κακουλίδης (Πρόεδρος Δ.Σ., ΕΣΠΥ), οι οποίοι θα συζητήσουν για τη συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην υλοποίηση ψηφιακών έργων, την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στις υπηρεσίες υγείας, και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Επιπλέον, θα επισημάνουν την ανάγκη επένδυσης σε νέες τεχνολογίες, και την προτεραιότητα της διαλειτουργικότητας για βελτιωμένες και αποδοτικές υπηρεσίες υγείας.

Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., της Κοινωνίας της Πληροφορίας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών φορέων όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΤΠΕ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), το HL7 Hellas και το Hellenic Digital Health Cluster (HDHC).

Χορηγοί του Συνεδρίου: BRAINS Innovative Consulting Services, Clip News, Dataverse, ΙΚnowΗow (IKH), NOVA ICT, UBITECH

Media Sponsors: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AI-report, Clip News, ICTdaily News, ICTplus, ICTweekly

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:

Links

close menu