Προϊόντα-Υπηρεσίες

Protio: Η πλατφόρμα επενδυτικών διαμερισμάτων επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη

Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου και ήδη έχουν αναλυθεί πάνω από 100 διαμερίσματα μέσω της τεχνολογικής πλατφόρμας

H Protio είναι η πρώτη πλατφόρμα επενδυτικών διαμερισμάτων στην Ελλάδα, μέσω της οποίας ιδιοκτήτες παλαιών διαμερισμάτων μπορούν να ενημερωθούν με ένα κλικ για την τιμή του ακινήτου τους και χωρίς ταλαιπωρία να το διαθέσουν προς πώληση σε έναν ιδιώτη επενδυτή. Μέσω της πλατφόρμας, οι ιδιώτες επενδυτές μπορούν να επιλέξουν το επενδυτικό διαμέρισμα της επιλογής τους και να λαμβάνουν εισόδημα με τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο.

Όπως ανακοινώθηκε, η δραστηριοποίηση στη Θεσσαλονίκη αποτελεί στρατηγική επιλογή, καθώς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ακινήτων της χώρας. Ταυτόχρονα, η περιοχή παρουσιάζει κοινά δυναμικά στοιχεία με την περιοχή της Αττικής. Η Protio φιλοδοξεί να συμβάλει σε θέματα, όπως είναι για παράδειγμα η στεγαστική και περιβαλλοντική κρίση που δημιουργούν τα κενά και παλαιά ακίνητα. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα στα τρία διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης δεν κατοικούνται, ενώ περισσότερα από 86% των κτιρίων είναι μη ενεργειακά βιώσιμα λόγω της παλαιότητάς τους.

Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου και ήδη έχουν αναλυθεί πάνω από 100 διαμερίσματα μέσω της τεχνολογικής πλατφόρμας. Με αφετηρία την πόλη της Θεσσαλονίκης η Protio σκοπεύει να επεκταθεί σταδιακά σε περισσότερες περιοχές. Στόχος είναι ιδιοκτήτες και ιδιώτες επενδυτές να ανακαλύψουν τον πιο ασφαλή και καινοτόμο τρόπο να πωλούν ή και να επενδύουν σε διαμερίσματα.

Αναγνωρίζοντας το τεράστιο πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης και του αποτυπώματος CO2 που παράγουν οι παλιές πολυκατοικίες και στη Θεσσαλονίκη, η Protio, όπως αναφέρει, έρχεται τώρα να ξαναχτίσει την πόλη με τη βοήθεια της τοπικής κοινότητας. Η ομάδα της Protio βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών της πλατφόρμας με έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου. Μεταξύ άλλων, νέες συνεργασίες θα αναπτυχθούν με δικηγόρους, μηχανικούς, συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες, εργολάβους καθώς και μεσίτες.

Όπως σχολίασε ο Αντώνης Φιοράκης, CEO της Protio, “το επόμενο βήμα της Protio στη Θεσσαλονίκη είναι ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς. Το όραμα μας είναι να λύσουμε το τεράστιο πρόβλημα της στεγαστικής και περιβαλλοντικής κρίσης που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτό το πετυχαίνουμε σε συνεργασία με ιδιοκτήτες, επενδυτές και ενοικιαστές σε κάθε πόλη που ανοίγουμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε καινοτόμες υπηρεσίες στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και σταδιακά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας”.

“Με την επέκταση των υπηρεσιών της πλατφόρμας μας σε μία ακόμη στρατηγική τοποθεσία, είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να αλλάζουμε το τοπίο του κλάδου των ακινήτων και να παρέχουμε νέες ευκαιρίες για ιδιώτες επενδυτές στην Ελλάδα’ συμπληρώνει η Κατερίνα Χριστοπούλου, Investment Manager της Protio με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

close menu