Επιχειρήσεις

Ο Τιμ Κουκ (Apple) έλαβε 41 εκατ. δολάρια από πώληση μετοχών

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ πούλησε μετοχές αξίας περίπου 41 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από φόρους στη μεγαλύτερη πώλησή του εδώ και πάνω από δύο χρόνια, καθώς οι μετοχές της κατασκευάστριας του iPhone υποχωρούν από τα πρόσφατα υψηλά.

Ο Κουκ πούλησε περίπου 241.000 μετοχές, σύμφωνα με μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Τρίτη, με άλλες περίπου 270.000 μετοχές να παρακρατούνται για φορολογικούς σκοπούς. Εξακολουθεί να έχει περίπου 3,28 εκατομμύρια μετοχές στην εταιρεία, όπου εργάζεται για περισσότερες από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πώληση των μετοχών έρχεται αφότου ο Κουκ έκανε μια σπάνια μείωση μισθού περίπου 40% στα 49 εκατομμύρια δολάρια για το 2023. Ως μέρος των αλλαγών στην αποζημίωση του, τα μπόνους μετοχών του που συνδέονται με την απόδοση της Apple θα αυξηθούν στο 75% φέτος από 50% προηγουμένως.

Άλλα στελέχη της Apple αποκάλυψαν επίσης πωλήσεις μετοχών, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων αντιπροέδρων Ντέιντρε Ο’Μπράιεν και Κάθριν Άνταμς, που πούλησαν 11,3 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές έκαστη.

Η τελευταία μεγάλη πώληση μετοχών του Κουκ ήταν τον Αύγουστο του 2021, όταν πούλησε περισσότερα από 750 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Apple αφού συμπλήρωσε μια δεκαετία ως Διευθύνων Σύμβουλος. Μετά τις παρακρατήσεις φόρων, κέρδισε περίπου 355 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Οι μετοχές της Apple έφτασαν σε υψηλό όλων των εποχών τον Ιούλιο και έκτοτε έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 12% εν μέσω ευρύτερου τεχνολογικού πλεονεκτήματος. Η KeyBanc Capital Markets υποβάθμισε τη μετοχή την Τρίτη επικαλούμενη την ασθενέστερη προοπτική αύξησης των πωλήσεων. Οι μετοχές της Apple κέρδισαν έως και 0,6% στις συναλλαγές της Τετάρτης.

close menu