Ψηφιακός Μετασχηματισμός

ΚτΠ: Από τον Σεπτέμβριο σε λειτουργία το σύστημα E-Justice

Τα μεγάλα έργα που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης με τίτλο «Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση»

Τα μεγάλα έργα που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης με τίτλο «Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο πρόεδρος της ΚτΠ Δημήτρης Ασκούνης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ Σταύρος Ασθενίδης.

Μεταξύ όσων παρουσιάστηκαν, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο μεγάλο έργο του E-Justice, που υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς, εισάγοντας τις «τηλεδίκες» στη λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Μέσω του έργου θα καταστεί εφικτή, μεταξύ άλλων, η τηλεδιάσκεψη σε δικαστήρια και σωφρονιστικά ιδρύματα για την από εξ αποστάσεως εξέταση μαρτύρων, χωρίς να είναι παρόντες μέσα στην αίθουσα.

Το σύστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2024. Η χρήση του θα είναι πολύ φιλική και απλή προς τον χρήστη, εν προκειμένω τον δικαστικό υπάλληλο και δικαστικό λειτουργό. Η χρήση των εφαρμογών θα είναι εφικτή με μερικά «κλικ», ενώ εξίσου εύκολος και φιλικός θα είναι ο χειρισμός του απαραίτητου εξοπλισμού.

Στόχος του έργου είναι να συμβάλλει στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, στην μείωση του αριθμού των αναβολών που παίρνουν οι διάδικοι, αλλά και την ελαχιστοποίηση της ανάγκης της παρουσίας των μαρτύρων στη δικαστική αίθουσα, στις περιπτώσεις που αυτή δεν είναι εφικτή.

close menu