Τηλεπικοινωνίες

Η Swisscom εξαγοράζει τη Vodafone Italia έναντι 8 δισ. ευρώ

Με την ολοκλήρωση του συμφωνίας, δημιουργείται ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης της Ιταλίας μετά την TIM

Την επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά της Vodafone Italia έναντι 8 δισ. ευρώ και τη συγχώνευση με τη θυγατρική της στην Ιταλία, Fastweb, ανακοίνωσε η Swisscom, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Η ελβετική εταιρεία, στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά με μετρητά, ενώ θα επιστρέψει 4 δισ. ευρώ στους μετόχους μέσω επαναγοράς μετοχών.

Με την ολοκλήρωση του συμφωνίας, δημιουργείται ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης της Ιταλίας μετά την TIM.

«Με τη συγχώνευση δημιουργούμε έναν κορυφαίο πάροχο σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο μας για κερδοφόρα ανάπτυξη στην Ιταλία», δήλωσε ο CEO της Swisscom, Christoph Aeschlimann.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025, χωρίς να απαιτείται ψηφοφορία των μετόχων.

Η Swisscom, η οποία έχει ως βασικό της μέτοχο την ελβετική κυβέρνηση, δραστηριοποιείται στην Ιταλία από το 2007 μέσω της Fastweb, με την επιχείρηση να έχει σημειώσει 50% ανάπτυξη από πλευράς πελατών και εσόδων τα τελευταία 10 χρόνια.

close menu