Τεχνολογίες

Η παγκόσμια αγορά επαυξημένης πραγματικότητας αναμένεται να φτάσει τα 300 δισ. δολάρια μέχρι το 2025

Η εκτίμηση ότι η αγορά AR θα ανέλθει στα 300 δισ. δολάρια έως το 2025 εκφράστηκε σύνοδο κορυφής της Huawei από την εταιρεία αλλά και άλλους φορείς. Ο οBob Cai, Huawei Carrier BG CMO, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “η δυνατότητα AR αναμένεται να υιοθετηθεί μαζικά σε πέντε τομείς προτεραιότητας: εκπαίδευση, κοινωνική δικτύωση, αγορές, ταξίδια, πλοήγηση και παιχνίδια” και συμπλήρωσε ότι “μπορεί πραγματικά να επιτρέψει τη σύγκλιση του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου, κάνοντας τα όνειρα πραγματικότητα”.

Στην εκδήλωση, ο Cai επεσήμανε επίσης πώς η Huawei “παράγει” AR. Το Huawei Air Photo χρησιμοποιεί αλγόριθμους για τη μετατροπή μιας 2D φωτογραφίας σε ψηφιακό 3D μοντέλο, απλοποιώντας σημαντικά τη μοντελοποίηση χαρακτήρων AR 3D. Ο κ. Cai παρουσίασε επίσης το Huawei AR Engine, την πλατφόρμα ανάπτυξης AR της εταιρείας προσανατολισμένη στις κινητές συσκευές. Με το Huawei AR Engine, οι προγραμματιστές χρειάζεται να γράψουν μόνο 10 γραμμές κώδικα για να δημιουργήσουν AR, αυξάνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα της ανάπτυξης των εφαρμογών AR.

Ως παράδειγμα AR εφαρμογής παρατέθηκε η δυνατότητα απομακρυσμένης επίσκεψης των κεντρικών γραφείων της Huawei στην Κίνα, όπου λόγω πανδημίας, οι πελάτες από όλο τον κόσμο δεν είναι εφικτό να επισκεφτούν δια ζώσης. Η εταιρεία μέσω AR μπορεί να επιδείξει τα προϊόντα και τις λύσεις της μέσα από το διαδίκτυο, καθιστώντας την επικοινωνία πολύ πιο αποτελεσματική. Επιπροσθέτως η Huawei χρησιμοποιεί την τεχνολογία AR για γρήγορη παράδοση σταθμών 5G, ενισχύοντας σημαντικά έτσι την απόδοση.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Cai ανέφερε “αν θέλετε να πάτε γρήγορα, πηγαίνετε μόνοι. Αν θέλετε να πάτε μακριά, πάμε όλοι μαζί. Η ανάπτυξη του AR απαιτεί ολόκληρη τη βιομηχανία να συνεργαστεί και να δημιουργήσει μια ευημερούσα αλυσίδα αξίας 5G + AR. Η AR και το 5G συνδυάζονται την κατάλληλη στιγμή. Το 5G ενεργοποιεί την AR και η AR αναδεικνύει το 5G”.

TAGS:

close menu