Τηλεπικοινωνίες

Η Intracom Telecom μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών ραδιοσυστημάτων παγκοσμίως

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προμηθευτές («best positioned supplier») παγκοσμίως για τη συμβατότητα των MW και mmWave λύσεών της με τις νεοσύστατες προδιαγραφές OpenSoftHaul (OSH).

Ο συντονισμός για τις προδιαγραφές της λύσης αυτής γίνεται από την ομάδα εργασίας Wireless Backhaul Project Group (WBH PG), η οποία υποστηρίζεται από τις εταιρείες Axiata, Deutsche Telekom, MTN, Telefónica και TIM Brasil, στο πλαίσιο που έχει θέσει το Telecom Infra Project (TIP), μια παγκόσμια κοινότητα εταιρειών για την εξέλιξη υποδομών και υπηρεσιών συνδεσιμότητας.

Συγκεκριμένα, στο αίτημα παροχής πληροφοριών (RFI) συμμετείχαν περισσότεροι από είκοσι κορυφαίοι πάροχοι τεχνολογίας στις τρεις κύριες κατηγορίες της απαιτούμενης λύσης:

HW ODU: Αμιγώς Εξωτερικού τύπου ραδιοσυστήματα, τα οποία λειτουργούν σε συχνότητα μικροκυματικού (MW) και χιλιοστομετρικού κύματος (mmWave),
HW IDU: Λύσεις εσωτερικού χώρου τύπου Whitebox, και
NOS SW: Λειτουργικό Σύστημα Δικτύου με δυνατότητα παραμετροποίησης από τον χρήστη

Οι πάροχοι κλήθηκαν να κοινοποιήσουν τις τρέχουσες τεχνικές δυνατότητες και τα υποστηριζόμενα χαρακτηριστικά των λύσεών τους, καθώς και τη στρατηγική που ακολουθούν για την ανάπτυξη λύσεων που πληρούν τις τεχνικές απαιτήσεις για OSH. Μετά από εμπεριστατωμένη τεχνική αξιολόγηση από τα μέλη του TIP, η πρόταση ης Intracom Telecom αναδείχθηκε μεταξύ των καλύτερων και στις τρεις κατηγορίες. Το μεγάλο αυτό τεχνικό επίτευγμα βασίστηκε στην αρχιτεκτονική, τη λειτουργικότητα, την πλήρη ανάπτυξη και επεκτασιμότητα, την προσβασιμότητα και τα χαρακτηριστικά του πλάνου ανάπτυξης και υλοποίησης (roadmap) των προτεινόμενων λύσεων.

Οι αμιγώς εξωτερικού τύπου οικογένειες προϊόντων OmniBAS και UltraLink της Intracom Telecom ικανοποίησαν πλήρως τις απαιτήσεις της κατηγορίας HW ODU και αναγνωρίστηκαν ως εκ των κορυφαίων ραδιοσυστημάτων. Επιπλέον, στις υπόλοιπες δύο κατηγορίες, οι προτάσεις της Intracom Telecom αναδείχθηκαν για μια ακόμη φορά ανάμεσα στις καλύτερες λύσεις χρησιμοποιώντας τεχνολογίες συνεργαζόμενων εταιρειών.

Ο Mohamed Ahmed, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, υπογράμμισε:
«Αποτελεί τιμή για εμάς να συμμετέχουμε σε αυτό το παγκόσμιο αίτημα παροχής πληροφοριών (RFI) και ιδιαίτερα να διακρινόμαστε ως ένας από τους καλύτερους προμηθευτές ραδιοσυστημάτων μικροκυματικής (MW) και χιλιοστομετρικής (mmWave) συχνότητας παγκοσμίως. Το όραμά μας να αναπτύσσουμε υπηρεσίες που βελτιώνουν το επίπεδο διαβίωσης, με τη χρήση της τεχνολογίας, έρχεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη φιλοσοφία της κοινότητας Telecom Infra Project για καθολική πρόσβαση παγκοσμίως. Αυτό το επίτευγμα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας για συνεχή ανάπτυξη καινοτόμων ραδιοσυστημάτων, τα οποία φέρνουν «επανάσταση» στα ασύρματα δίκτυα επιτρέποντας υψηλής ποιότητας καθολική ασύρματη πρόσβαση».

Ο σκοπός του έργου WBH PG, και συγκεκριμένα του αιτήματος παροχής πληροφοριών (RFI), ήταν να αξιολογήσει την ικανότητα των παγκόσμιων τεχνολογικών δυνατοτήτων για την πρώτη ανοικτή και διαχωρισμένη ασύρματη backhaul λύση, η οποία θα βοηθήσει στην επίλυση διαφόρων ζητημάτων, όπως καθυστερήσεις στους χρόνους ανάπτυξης και διάθεσης στην αγορά, και αλληλοεπικαλύψεις κατά τη διαδικασία διαμόρφωσης.

close menu