Κοινωνική δράση

Η HP Hellas Ιnc. ξεκίνησε τη συνεργασία με το Junior Achievement στην Ελλάδα

Εκατοντάδες στελέχη της ΗΡ σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται με το Junior Achievement για να βοηθήσουν τους νέους να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες απασχόλησης

Η HP, ακολουθώντας το παγκόσμιο πρόγραμμα ΕΚΕ (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης), ξεκίνησε και στην Ελλάδα τη συνεργασία της με το JA, προκειμένου να σταθεί κοντά στους νέους και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους αλλά και να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο τομέα του digital marketing, στην διοίκηση επιχειρήσεων και άλλων θεμάτων.

«Στο πρώτο μας έργο με την JA Greece συμμετείχε ένας εθελοντής που βοηθούσε τα παιδιά σε ένα σχολείο, να αναπτύξουν μια τουριστική πύλη για το νησί τους ως μέρος του προγράμματος Virtual Business της JA», δήλωσε ο Ματθαίος Μακρυπούλιας, Corporate Supplies Specialist & Sustainability Champion για Ελλάδα & Κύπρο και επικεφαλής εθελοντής «Χάρη στην επιτυχία του, επεκτείναμε τη συνεργασία μας το 2021 προσφέροντας μαθήματα HP LIFE ως πηγή για φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Startup της JA».

Το HP LIFE είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης δεξιοτήτων πληροφορικής και επιχειρήσεων από το HP Foundation. Είναι προσβάσιμο μέσω διαδικτύου ή όταν κάποιος βρίσκεται εκτός σύνδεσης προσφέροντας περισσότερα από 30 μαθήματα σε οκτώ γλώσσες για επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και δια βίου μαθητές σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης ένας προσαρμόσιμος εκπαιδευτικός πόρος που χρησιμοποιείται από εκπαιδευτές, εκπαιδευτικούς και μέντορες για τον εμπλουτισμό των προγραμμάτων σπουδών, την υποστήριξη δημιουργίας επιχειρήσεων και τη βελτίωση των δεξιοτήτων απασχόλησης.

Επιπλέον, το μάθημα Success Mindset του HP LIFE έγινε υποχρεωτικό για τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Startup και ενσωματώθηκε στο Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης (LMS) του JA. Το μάθημα είναι ένα από τα πολλά που πρέπει να παρακολουθήσουν οι φοιτητές για να λάβουν το JA’s Entrepreneurial Skills Pass, ένα διεθνές προσόν που ενισχύει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.

«Η προσθήκη της νοοτροπίας επιτυχίας απευθείας στο LMS δίνει στους μαθητές μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία μάθησης», τόνισε ο κος Μακρυπούλιας. «Θέλαμε να πάμε αυτήν την εμπειρία ένα βήμα παραπέρα και το 40 Days of Doing Good μας έδωσε την ευκαιρία». Το 40 Days of Doing Good είναι η ετήσια παγκόσμια εκστρατεία εθελοντών εργαζομένων του Ιδρύματος HP. Παρέχει την ευκαιρία στους υπαλλήλους της HP να συναντηθούν για να υποστηρίξουν τις τοπικές κοινότητες μέσω εθελοντισμού. Οι εργαζόμενοι μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για χρηματική επιχορήγηση για τη φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζεται από τις εθελοντικές τους δραστηριότητες 40 Days of Doing Good.

Η χρηματοδότηση από το HP Foundation επέτρεψε στην JA Greece να χρηματοδοτήσει τη μετάφραση τριών μαθημάτων HP LIFE στα ελληνικά—Art of Sales: The Fundamentals of Selling, Design Thinking και 3D Printing. Τα μεταφρασμένα μαθήματα ενσωματώθηκαν στο LMS του JA δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες μαθητές να μάθουν βασικές δεξιότητες και έννοιες στη μητρική τους γλώσσα.

Για την περαιτέρω υποστήριξη των φοιτητών του προγράμματος Startup, η εθελοντική ομάδα εργαζομένων της HP ανέπτυξε ένα προσαρμοσμένο επιχειρηματικό διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο, From University Today to Business Tomorrow.» Είκοσι πέντε φοιτητές παρακολούθησαν τη συνεδρία 60 λεπτών κατά την οποία πέντε εθελοντές εργαζόμενοι της HP, συμπεριλαμβανομένου του κου Μακρυπούλια, έδωσαν την προσωπική τους άποψη σχετικά με τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την επιτυχή μετάβαση από το πανεπιστήμιο στον εργασιακό χώρο.

Παρακινημένοι από τα επιτεύγματά τους, ο Ματθαίος Μακρυπούλιας και η εθελοντική ομάδα της HP, συνεργάζονται με την JA Greece για να μεταφράσουν άλλα τρία μαθήματα HP LIFE και να αναπτύξουν πρόσθετα διαδικτυακά σεμινάρια μαθητών το 2022. «Η εκπαίδευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα και η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό ισοσταθμιστή. Με το πρόγραμμα HP LIFE, έχουμε καταφέρει να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να μάθουν, να εκπαιδευτούν, να δημιουργήσουν και να διεκδικήσουν περισσότερες ευκαιρίες στη σημερινή αγορά», δήλωσε ο κος Νίκος Χρηστάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της HP Hellas, προσθέτοντας: «Τα διαδραστικά και καινοτόμα μαθήματα της πλατφόρμας HP LIFE συμβάλλουν σε αυτόν το σκοπό, υποστηρίζοντας έμπρακτα τις κοινότητες στις οποίες η HP δραστηριοποιείται».

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε επίσης ότι το HP LIFE ξεκίνησε το 2021 στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών, η οποία σήμερα φιλοξενεί εφτά μαθήματα του προγράμματος. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν μπει πάνω από 500 άτομα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και πάνω από το 53% έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα online, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα, έχουν εγγραφεί στο HP LIFE πάνω από 400.000 χρήστες παγκοσμίως, στοχεύοντας τους ένα εκατομμύριο χρήστες έως το 2025.

close menu