Διεθνή

H Sanofi επενδύει 1,5 δισ. ευρώ σε μονάδα παραγωγής ινσουλίνης στη Γερμανία

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi πλησιάζει στην απόφαση να επενδύσει μεταξύ 1,3 δισ. ευρώ και 1,5 δισ. ευρώ (1,4-$1,6 δισ. δολάρια) σε μια μεγάλη μονάδα παραγωγής στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, όπου παράγει την ινσουλίνη Lantus, ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα Handelsblatt.

Η εφημερίδα επικαλούμενη γερμανικές κυβερνητικές πηγές ανέφερε ότι η Sanofi άλλαξε πορεία μετά τις αρχικές σκέψεις να μεταφέρει την παραγωγή της Lantus στη Γαλλία και η εταιρεία είναι τώρα κοντά στο να δεσμευτεί για την αναβάθμιση της γερμανικής εγκατάστασης στη συνοικία Hoechst της Φρανκφούρτης.

Μεταξύ των πρόσφατων επιτυχιών του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας για την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της υγείας, η Daiichi Sankyo δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι θα δαπανήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να ενισχύσει τις εργασίες της για φάρμακα ακριβείας για τον καρκίνο κοντά στο Μόναχο.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly τον περασμένο Νοέμβριο δεσμεύτηκε να επενδύσει 2,3 δισ. ευρώ για την παραγωγή φαρμάκων για την παχυσαρκία και τον διαβήτη στη Γερμανία.

TAGS:

close menu