Οικονομικά αποτελέσματα

H επιστροφή στα θεματικά πάρκα απογείωσε τα αποτελέσματα της Disney

H άρση των περιορισμών της πανδημίας που επέτρεψε στους καταναλωτές να επιστρέψουν στα θεματικά πάκα, σε συνδυασμό με τις εισπράξεις των κινηματογραφικών της παραγωγών, εκτόξευσαν τα έσοδα και τα κέρδη της Disney πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν 1,06 δολάρια έναντι 63 σεντ που ανέμεναν αναλυτές που ρωτήθηκαν από τη Refinitiv

Τα έσοδα ανήλθαν σε 21,82 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από τα 20,91 δισεκατομμύρια δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές της Refinitiv.

Οι συνολικές συνδρομές της Disney+ έφτασαν τις 129,8 εκατομμύρια λίγο πάνω από τις 125,75 εκατομμύρια που ανέμενε η αγορά, σύμφωνα με το StreetAccount.

Στο άκουσμα των αποτελεσμάτων η μετοχή της εταιρείας κέρδισε κοντά στο 7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Οι συνδρομές του Disney+ ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ακόμη και όπως ανέφεραν προηγουμένως στελέχη ότι αναμένουν ότι η αύξηση των συνδρομητών για το Disney+ θα είναι ισχυρότερη το δεύτερο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με το πρώτο, με το αρχικό περιεχόμενο να κυκλοφορεί στην πλατφόρμα το 4ο τρίμηνο του 2022.

Η Disney έχει μια κλίση στον τεχνολογικό χώρο που όλο και μεγαλώνει, με τον διευθύνοντα σύμβουλό της να αφήνει και υπόνοιες για το metaverse στην τελευταία συνεδρίαση κερδών, αναφερόμενος στον εικονικό κόσμο που προσπαθούν να δημιουργήσουν εταιρείες όπως η Meta, ιδιοκτήτρια του Facebook.

“Αρκεί να πούμε ότι οι μέχρι σήμερα προσπάθειές μας είναι απλώς ένας πρόλογος σε μια εποχή που θα είμαστε σε θέση να συνδέσουμε τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο ακόμη πιο στενά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bob Chapek κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περασμένου τριμήνου.

Καθώς οι περιορισμοί της πανδημίας έχουν χαλαρώσει και οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί, η Disney συνέχισε να βλέπει ανάκαμψη στα πάρκα της κατά το προηγούμενο τρίμηνο, δημιουργώντας θετικά λειτουργικά έσοδα το τρίτο τρίμηνο για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης κορονοϊού.

Η αναζωπύρωση της βιομηχανίας θεματικών πάρκων είναι κρίσιμης σημασίας για τα αποτελέσματα της Disney. Το 2019, ο τομέας, ο οποίος περιλαμβάνει κρουαζιέρες και ξενοδοχεία, αντιπροσώπευε το 37% των συνολικών εσόδων της εταιρείας 69,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν ότι η Disney θα διπλασιάσει τις κινηματογραφικές κυκλοφορίες για τις ταινίες της στο μέλλον.

TAGS:

close menu