Επιχειρήσεις

Folli Follie: Στη φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, σε κατ’ οίκον περιορισμό η σύζυγος και ο γιος του

Στην φυλακή οδηγούνται ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος και ο γιος τους μετά την καταδίκη τους σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την υπόθεση των παραποιημενων ισολογισμών του Ομίλου.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει ανασταλτικό στην έφεση των τριών μελών της οικογένειας, Δημήτρη, Καίτη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, που δημιούργησε την μεγάλη εταιρία κοσμημάτων, ενώ αντίστοιχα αποφάσισε και για τον φυγόδικο συνεργάτη της εταιρίας στον ασιατικό κλάδο.

Αντίθετα οι δικαστές αποδέχθηκαν ανασταλτικό στην έφεση της γυναίκας συνεργάτη της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Οι όροι που ορίστηκαν για την καταδικασμένη συνεργάτη είναι απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ.

Δεκτό το αίτημα για κατ’ οίκον έκτιση του Δημήτρη και της Καίτης Κουτσολιούτσου – Στη φυλακή ο γιος τους

Δεκτό έκανε το δικαστήριο το αίτημα του ζεύγους Δημήτρη και Καίτης Κουτσολιούτσου για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής που τους επέβαλε, αρνούμενο ωστόσο να δώσει αναστολή στην έφεσή τους.

Αντίθετα ο γιος του ζευγαριού, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Το δικαστήριο σε κλίμα έντασης από τους συνηγόρους των δύο γηραιών καταδικασμένων αποδέχθηκε το αίτημα για κατ’ οίκον έκτιση του ζευγαριού λόγω ηλικίας.

Οι ποινές

Ποινές κάθειρξης από 10 έως και 17 έτη επέβαλε στα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και στους δύο συνεργάτες τους που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των παραποιημενων οικονομικών στοιχείων της Folli Follie, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο επέβαλε την μεγαλύτερη ποινή στον ιδρυτή του Ομίλου Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ανακοινώνοντας κάθειρξη 17 ετών στον 83χρονο κατηγορούμενο.

Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο επιβλήθηκε κάθειρξη 11 ετών.

Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου ανακοινώθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Για τους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου, οι ποινές είναι 10 έτη κάθειρξη για μία γυναίκα και 15 έτη στον καταζητούμενο πρώην στέλεχος του ασιατικού κλάδου της εταιρίας.

close menu