Στρατηγική Συνεργασία

Cyclopt: Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με Apifon

Σε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την apifon, εταιρία που πρωταγωνιστεί στο πεδίο του Business Messaging, προχωρά η Cyclopt. H συνεργασία με την εταιρία Apifon είναι πολυεπίπεδη και εστιάζει στους παρακάτω άξονες:

• Βελτιστοποίηση της διαδικασίας ανάπτυξης λογισμικού μέσω της επανασχεδίασης του τρόπου με τον οποίο επιτυγχάνεται το Continuous Integration και το Continuous Delivery.

• Συνεχής επόπτευση και βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου λογισμικού ευθυγραμμίζοντας τις πρακτικές ανάπτυξης λογισμικού με τα διεθνή πρότυπα, όπως το ISO 25010.

• Σχεδιασμός μιας end-to-end στρατηγικής ελέγχου του παραγόμενου κώδικα με στόχο την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων μηχανισμών διασφάλισης ποιότητας.

Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας στους παραπάνω άξονες καθώς και τη χρήση της πλατφόρμας της cyclopt, η εταιρία apifon στοχεύει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και στην παραγωγή καλύτερου λογισμικού που θέτει ολοένα και ψηλότερα τον πήχη ακολουθώντας τα υψηλά standards της εταιρίας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, CTO/CPO της Apifon, δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, επιδιώκουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τα υψηλά standards που ακολουθούμε στο πλαίσιο της ανάπτυξης των προϊόντων μας. Είναι σημαντικό για εμάς να θέτουμε συνεχώς μεγαλύτερους στόχους και να εξελισσόμαστε ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις με στόχο να παράγουμε καλύτερο λογισμικό βελτιώνοντας επακόλουθα την κερδοφορία και γενικότερα την αξιακή αποτίμηση της εταιρίας μας και την αναπτυξιακή της συμβολή στην κοινωνία.»

Ο κ. Μιχαήλ Παπαμιχαήλ, General Manager της Cyclopt, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη στρατηγική αυτή συνεργασία με την εταιρία Αpifon και την ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη στις λύσεις μας. Στρατηγικές συνεργασίες όπως αυτή με εταιρίες που διαπρέπουν στο χώρο της τεχνολογίας αποτελούν τη μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς, ενώ ταυτόχρονα θέτουν και την πρόκληση να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι παρέχοντας πιο καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες με στόχο την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας».

Ποιά είναι η Cyclopt

Η Cyclopt, που προέρχεται από τα σπλάχνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παρέχει καινοτόμες λύσεις software έχοντας εξελιχθεί σε κορυφαίο συνεργάτη των εταιρειών λογισμικού.

Οι συνιδρυτές της startup, Μιχάλης Παπαμιχαήλ και Ανδρέας Συμεωνίδης, με αφετηρία το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, δημιούργησαν τη Cyclopt ως spin-off του Πανεπιστημίου. Ζητούμενό τους να βοηθήσουν τους ανθρώπους, που ασχολούνται με το software, να αναπτύξουν καλύτερο λογισμικό μειώνοντας, ταυτόχρονα, τα κόστη ανάπτυξης και συντήρησης.

Αυτό έκαναν, δημιουργώντας μια πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα, που πρακτικά βοηθά τις εταιρείες λογισμικού να αναπτύσσουν και να διατηρούν προϊόντα λογισμικού υψηλής ποιότητας ευκολότερα, ταχύτερα και αποδοτικότερα, αυξάνοντας την προστιθέμενη αξία τους.

Σήμερα, οι δυο συνιδρυτές δείχνουν σταδιακά να κερδίζουν το αρχικό στοίχημα: η αγορά, εντός και εκτός Ελλάδας, υποδέχεται θερμά τις καινοτόμες λύσεις της Cyclopt στον τομέα της ποιότητας λογισμικού Quality as a Service (μοντέλο SaaS), ενώ την ίδια στιγμή η startup μπαίνει στα ραντάρ των επενδυτών, διπλασιάζει το προσωπικό της και μεθοδεύει διεθνή ανάπτυξη.

close menu