Βραβεία - Διακρίσεις

Αναγνώριση της ισχυρής δέσμευσης της Canon για τη βιωσιμότητα στην Έκθεση «Sustainability Leaders» της Quocirca

Η Canon ανακοινώνει ότι ανακηρύχθηκε ως ηγέτης στην Έκθεση «Sustainability Leaders 2023» της Quocirca, μια σημαντική ανάλυση της αγοράς που εξετάζει σε βάθος τις ενέργειες των προμηθευτών εξοπλισμού εκτύπωσης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Σε αυτήν την έκθεση, αναγνωρίζεται η πρωτοποριακή στρατηγική και το όραμα της Canon για τη βιωσιμότητα, που συμβάλλουν στη σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων της.

Η Quocirca υπογραμμίζει τα βήματα που έχει πραγματοποιήσει η Canon για να προωθήσει τις προσπάθειές της για τη βιωσιμότητα, στα οποία περιλαμβάνονται φιλόδοξοι στόχοι μηδενικών (net zero) εκπομπών και πληθώρα πρωτοβουλιών για την αύξηση της αποδοτικότητας σε όλες τις δραστηριότητες και τις αλυσίδες εφοδιασμού της. Η έκθεση περιγράφει επίσης τον τρόπο με τον οποίο η Canon εξετάζει προσεκτικά τη βιωσιμότητα στον κύκλο ζωής όλων των προϊόντων της: σχεδιάζοντας μικρότερα, ελαφρύτερα και πιο ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, καθώς και αναπτύσσοντας προγράμματα ανακύκλωσης τα οποία βοηθούν τους πελάτες της Canon να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους βιωσιμότητας.

Οι πρωτοβουλίες που συνέβαλαν στην αναγνώριση της Canon ως ηγέτη της αγοράς στην έκθεση της Quocirca περιλαμβάνουν:

  • Ανακαινισμένα και ανακατασκευασμένα προϊόντα: Η σειρά εκτυπωτών γραφείου imageRUNNER ADVANCE ES, η οποία κατασκευάζεται με τουλάχιστον 90% ανανεωμένα υλικά, αναφέρεται ως παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Canon ηγείται της αγοράς σε αυτόν τον τομέα. Η Quocirca αναφέρεται επίσης στα πέντε εργοστάσια ανακύκλωσης που διαθέτει η Canon ανά τον κόσμο, στα οποία περιλαμβάνονται ειδικές εγκαταστάσεις ανακαίνισης και ανακατασκευής προϊόντων στη Γερμανία. Η έκθεση αναφέρει ότι από το 2008, η Canon έχει χρησιμοποιήσει αυτούς τους χώρους για την παραλαβή 44.343 τόνων πλαστικού από χρησιμοποιημένα προϊόντα για ανακύκλωση, καθώς και για την απευθείας επαναχρησιμοποίηση 35.216 τόνων προϊόντων και εξαρτημάτων.
  • Ανακύκλωση: Η Canon ξεκίνησε τα πρώτα της προγράμματα ανακύκλωσης πριν από περισσότερα από 30 χρόνια και έκτοτε συνεχίζει να τα εξελίσσει, μεταξύ άλλων με πρωτοβουλίες επιστροφής προϊόντων για την υπεύθυνη διάθεση και ανακύκλωση των μεταχειρισμένων συσκευών και αναλώσιμων – στοιχεία τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως δυνατά σημεία της στην έκθεση της Quocirca. Αυτό περιλαμβάνει το γεγονός ότι η Canon έχει ανακυκλώσει περίπου 454.000 τόνους μελανοδοχείων σε 24 χώρες και περιοχές. Αναγνωρίστηκαν επίσης οι προσπάθειες της επιχείρησης να μειώσει τα απόβλητά της, όπως η πολιτική μηδενικής απόρριψης σε χώρους υγειονομικής ταφής και το γεγονός ότι επί του παρόντος σήμερα ανακυκλώνεται το 97% των αποβλήτων της. Η Canon εργάζεται επίσης για τη μείωση των απορριμμάτων από τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιεί, με στόχο την εξάλειψη του πλαστικού και του πολυστυρενίου μίας χρήσης από αυτά.
  • Αλυσίδα εφοδιασμού: Η Canon συμμετέχει σε διάφορες πρωτοβουλίες για την τήρηση και την εξέλιξη των προτύπων εφοδιασμού και προμηθειών της, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας της με προμηθευτές για τον καθορισμό και την επίτευξη επιστημονικά θεμελιωμένων στόχων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός: Η Canon διαθέτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ψηφιακού μετασχηματισμού, συμπεριλαμβανομένων Υπηρεσιών διαχείρισης εκτυπώσεων και λύσεων για τη συνεργασία σε χώρους εργασίας και για την υλοποίηση ψηφιακών ροών εργασίας στο cloud. Αυτές βοηθούν τις επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν τις ροές εργασίας τους και να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο σε διεργασίες όπως η εκτύπωση στο γραφείο και η χρήση των συσκευών. Η Canon προσφέρει επίσης αξιολογήσεις βιωσιμότητας για να βοηθήσει τους πελάτες της να βελτιώσουν και να προσδιορίσουν την αποδοτικότητα όλων των επιχειρησιακών ροών εργασίας.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την αναγνώρισή μας ως ηγέτης στην έκθεση Sustainability Leaders της Quocirca», δήλωσε ο κος Hiro Imamura, Executive Vice President, Digital Printing & Solutions στην Canon Europe. «Αυτή η σημαντική διάκριση αναγνωρίζει τη ζωτική σημασία της βιωσιμότητας για την Canon και τις ενέργειες που κάνουμε για τη μείωση των επιπτώσεων σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων μας. Θα συνεχίσουμε να επιταχύνουμε τις δράσεις που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τον στόχο μας για μηδενικές net εκπομπές· επίσης ως συνυπογράφοντες του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, δεσμευόμαστε να εργαστούμε για την υποστήριξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ μέχρι την προθεσμία που έχει θέσει, το 2030.»

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς προσεγγίζει η Canon τη βιωσιμότητα, διαβάστε την Eτήσια Έκθεση Bιωσιμότητας εδώ.

close menu