Ψηφιακή Στρατηγική

Υπογραφές για τέσσερις ακόμα συμβάσεις του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» από την ΚτΠ Α.Ε., 19,7 εκατ. ευρώ

Με ταχύτητα, ακρίβεια αλλά και απόλυτη προσήλωση στο χρονοδιάγραμμα, η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε» προχωρά στην έναρξη της υλοποίησης τεσσάρων (4) ακόμα υποέργων του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί από την Πολιτεία, ως έργο-σταθμός για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα.

Συγκεκριμένα, υπογράφτηκαν από τους κ. Σταύρο Ασθενίδη, Διευθύνων Σύμβουλο της ΚτΠ Α.Ε. και τους κ. Λυκούργο Αντωνόπουλο, Προϊστάμενο της Δ/νσης Πωλήσεων ICT, της “COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» και κ. Χέρμαν (Ηermann) Ριντλ (Riedl), Γενικό Διευθυντή εταιρικών πελατών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.», την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, οι τέσσερις (4) εκτελεστικές συμβάσεις για τα Υποέργα «Συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και συσκευών και Συνδέσεις για ανταλλαγή δεδομένων – Τμήμα 1,2 και 3», καθώς και για την «παροχή δυνατότητας μαζικής αποστολής SMS μηνυμάτων από τους Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης», συνολικού προϋπολογισμού € 19,7 εκατ. €. Όλα αυτά στο πλαίσιο του έργου των υπηρεσιών ασύρματης Νησίδας του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ».

Τα τέσσερα (4) προαναφερόμενα υποέργα της Ασύρματης Νησίδας αφορούν (α) την παροχή 33.000 τηλεφωνικών συσκευών και συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας υπό τη μορφή εταιρικού VPN και 9.000 συνδέσεων δεδομένων σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης καθώς και (β) τη δυνατότητα αποστολής 72 εκατομμυρίων σύντομων μηνυμάτων (Bulk SMSs) από φορείς του Δημοσίου. Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί μια «ενδοδικτυακή» επικοινωνία εντός του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» εντελώς δωρεάν, δίνοντας έτσι στα κρατικά ταμεία μια σημαντική εξοικονόμηση σχετικά με τις τηλεπικοινωνιακές δαπάνες του Δημοσίου. Όλες οι παραπάνω συνδέσεις, ανεξαρτήτως προφίλ χρήσης, περιλαμβάνουν απεριόριστο χρόνο ομιλίας και SMS προς κινητά και σταθερά εντός του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», και επιπροσθέτως, συνοδεύονται από συσκευές κινητής τηλεφωνίας τύπου «smartphone». Η διάρκεια των συμβολαίων είναι 36 μήνες με δυνατότητα επέκτασης, ενώ στις συμβάσεις προβλέπεται και η επιπλέον χρήση, εφόσον γίνει μια «υπερχείλιση» στα προπληρωμένα πακέτα υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, αναμένεται εντός του 2ου τριμήνου του 2021 να έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση του συνόλου του φυσικού αντικειμένου των υπογραφέντων συμβάσεων. Τελικός αποδέκτης των ωφελειών του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου, θα είναι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, που θα απολαμβάνουν βελτιωμένες και αναβαθμισμένες ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες.

Μετά το πέρας των υπογραφών των εκτελεστικών συμβάσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΠ Α.Ε. κ. Σταύρος Ασθενίδης, τόνισε: «Με την υπογραφή των συμβάσεων σήμερα, ολοκληρώνεται ακόμα ένα σημαντικό βήμα στη πορεία υλοποίησης ενός έργου ορόσημο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου. Όλοι ανεξαιρέτως στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε υποστηρίζουμε σθεναρά την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας να φτάσει στα υψηλά επίπεδα που έχουν θέσει ως στόχο. Είμαστε αρωγοί όλων των μεταρρυθμίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να καταφέρουμε ο πολίτης, να μπορεί να απολαμβάνει εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου και να αισθάνεται το κράτος και το Δημόσιο σύμμαχο του».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής Έργων της ΚτΠ Α.Ε. κ. Δημήτρης Γιάντσης, ανέφερε ότι: «Μετά την έναρξη υλοποίησης των έξι υποέργων υποδομών του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο, η υπογραφή των τεσσάρων αυτών συμβάσεων της Ασύρματης Νησίδας, αποτελεί ένα ακόμα επιτυχημένο ορόσημο της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου και σηματοδοτεί ταυτόχρονα την έναρξη της υλοποίησης των συμβάσεων αυτών, για την οποία η ομάδα της ΚτΠ Α.Ε. είναι έτοιμη να ανταποκριθεί εξίσου με επιτυχία, σε αγαστή συνεργασία με τους αναδόχους των έργων και συνεργάτες μας».

Το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» αφορά στη δημιουργία του Δικτύου Δημόσιου Τομέα (κατ’ εφαρμογή του Ν.3979/2011), με κύριο αντικείμενο την παροχή ενός συνόλου αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης για τρία συνεχόμενα έτη, παρέχοντας έτσι κάλυψη σε 34.000 περίπου σημεία παρουσίας (κτήρια) του Δημοσίου, καθώς και υπηρεσίες ασύρματων τηλεπικοινωνιών. Αποτελεί συνέχεια και επέκταση (ποσοτική και ποιοτική) του υφιστάμενου Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», το οποίο καλύπτει σήμερα μόλις 4.500 σημεία παρουσίας φορέων. Με την ολοκλήρωσή του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», όλοι οι φορείς του Δημοσίου, θα διαθέτουν αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, με δραστική αύξηση των ταχυτήτων πρόσβασης στο internet, προσφέροντας έτσι ακόμα περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά το Ελληνικό Δημόσιο θα γνωρίζει με ακρίβεια πόσα χρήματα δαπανά για τις ανάγκες επικοινωνίας των φορέων του (σταθερή, κινητή τηλεφωνία και internet)

close menu