Τεχνολογίες

Vodafone Ελλάδας: Η τεχνολογία σύμμαχος των γυναικών

Τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία γίνεται σύμμαχος των γυναικών στην μάχη κατά των διαχωρισμών με βάση το φύλο, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει η Μαρία Σκάγκου, Αντιπρόεδρος ΔΣ και Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας, στο Inclusivity Lounge που διοργανώνει το Women On Top, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum VIII, που πραγματοποιείται μεταξύ 26-29 Απριλίου 2023.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Μαρία Σκάγκου μίλησε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Vodafone, ώστε να συμβάλλει στην άμβλυνση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε σχέση με την εκπαίδευση, την υγεία, την ασφάλεια, αλλά και την εργασία, προσφέροντας τους ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υποστήριξης.

Όπως τόνισε η Αντιπρόεδρος ΔΣ και Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας, η δραστηριότητα του Ιδρύματος Vodafone βασίζεται στο γεγονός πως η συνδεσιμότητα και η τεχνολογία μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πιο σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας. Δυστυχώς, σήμερα, ιδιαίτερα η έμφυλη βία αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αναφορικά με το ρόλο της τεχνολογίας στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας, η Αντιπρόεδρος ΔΣ και Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας, παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα από την ανάπτυξη της εφαρμογής «Panic Button», με την οποία κάθε γυναίκα που δέχεται επίθεση μπορεί να ειδοποιήσει άμεσα τις ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προσαρμογή της διεθνούς αναγνωρισμένης εφαρμογής του Ιδρύματος Vodafone «Bright Sky» στην Ελλάδα, με στόχο την αναγνώριση, υποστήριξη και ορθή πληροφόρηση γυναικών που πιθανόν να βρίσκονται σε καθεστώς κακοποιητικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, η Μαρία Σκάγκου ανέφερε ορισμένες από τις πρωτοβουλίες της εταιρίας για τη δημιουργία ενός ανοιχτού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για κάθε εργαζόμενη της Vodafone Ελλάδας, όπως: εκτεταμένα προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης εργαζομένων, υβριδικό μοντέλο εργασίας με αυξημένο χρόνο εργασίας από το σπίτι, άδεια μετ’ αποδοχών για κάθε γονέα ανεξαρτήτου φύλου οποιαδήποτε στιγμή μέσα στους πρώτους 18 μήνες από τη γέννηση, υιοθεσία ή αναδοχή του παιδιού, εσωτερικά δίκτυα εργαζομένων που προωθούν τη διαφορετικότητα κα. Όπως σημείωσε, όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν ως αποτέλεσμα, το 43% των εργαζομένων της Vodafone να είναι γυναίκες, ενώ 3 στα 5 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Vodafone Ελλάδας είναι γυναίκες, επίσης.

close menu