Πληροφορική

Το Tech Talent School ξεκίνησε δωρεάν μαθήματα μέσω Διαδικτύου

Σε άμεση ανταπόκριση της ανάγκης εκπαιδευτικών και μαθητών, το πρόγραμμα μαθημάτων συνεχίζεται online: #Menoume_Spiti και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε!

Το TechTalentSchool περνά στην εποχή του e-learning για να επιτρέψει στους συμμετέχοντες να συνεχίσουν τη μάθησή τους δωρεάν από το σπίτι, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια όλων να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. #DigitalSolidarityGR

Η Socialinnov ξεκίνησε άμεσα τη μεταφορά πολλών μαθημάτων του Tech Talent School ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία τηλεδιάσκεψης και παρουσιάσεων. Τα πρώτα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Για τη διεξαγωγή των e-classes αξιοποιούνται σύγχρονες cloud πλατφόρμες όπως το Microsoft Teams, που δεν απαιτεί για τους συμμετέχοντες πολύπλοκες διαδικασίες, δημιουργία λογαριασμού ή download λογισμικού.

Τα μαθήματα της Socialinnov απευθύνονται σε όλους όσοι θέλουν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες, είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη οργανισμών και φορέων όπως η Microsoft Ελλάδας, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, καθώς και άλλων εταιρειών και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Στην online μορφή τους, θα ωφελήσουν ακόμη περισσότερους συμμετέχοντες, από κάθε περιοχή της χώρας.

Ανάμεσα στα πρώτα μαθήματα που ξεκίνησαν σε online πλατφόρμα ήταν όσα απευθύνονται σε δασκάλους και καθηγητές, για τη χρήση νέων εργαλείων στην εκπαίδευση. Το διάστημα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά είναι μια σημαντική ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν τα τεχνολογικά εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεσή τους, ώστε να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της νέας εποχής. Τα μαθήματα για εκπαιδευτικούς διεξάγονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Βέροια, Τρίκαλα, Ηράκλειο), ενώ μέσω online πλατφόρμας θα αποκτήσουν πρόσβαση ακόμη περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, για εκπαιδευτικούς, διεξάγονται πλέον online τα παρακάτω μαθήματα:

  • Δημιουργία κουίζ και ερωτηματολογίων για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Εισαγωγή στο Office Forms.
  • Οι παρουσιάσεις ως εκπαιδευτικό εργαλείο – εισαγωγή στο PowerPoint.

Ακόμη, διεξάγονται τα παρακάτω μαθήματα, ανοικτά προς όλους:

  • Winning interview skills
  • Social Media: Getting Started with Digital Marketing
  • Προγραμματίζοντας με το Scratch
  • WordPress: εργαλείο για τη διαχείριση μιας ιστοσελίδας

Links για την εγγραφή σε όλα τα διαθέσιμα online μαθήματα μπορεί κανείς να βρει στο http://techtalentschool.gr/

Υπενθυμίζουμε ότι η Socialinnov έχει προχωρήσει από την περασμένη εβδομάδα στη μεταφορά των προγραμμάτων προγραμματισμού που διαθέτει (START School of Code: Back-End Bootcamp) σε πλήρως online μορφή.

Στόχος της Socialinnov είναι να γίνουν διαθέσιμα ακόμη περισσότερα μαθήματα, ώστε να εκμεταλλευτούμε όλοι το διάστημα που #Menoume_Spiti.

Μένουμε ασφαλείς και #Mathainoume_Spiti!

#DigitalSolidarityGR

close menu