Υποδομές

To ΤΑΙΠΕΔ ανοίγει το “χορό” των διαγωνισμών για κέντρα logistics σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην άμεση διενέργεια διαγωνισμών για την ολοκλήρωση των δύο σημαντικών έργων υποδομών της εφοδιαστικής αλυσίδας σε Αττική (Φυλή) και Θεσσαλονίκη (πρώην Στρατόπεδο Γκόνου) ετοιμάζεται να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Οι δύο επενδύσεις αναμένεται να κινητοποιήσουν ιδιωτικές επενδύσεις ύψους έως 1,5 δισ. ευρώ.

Από τους δύο διαγωνισμούς, αυτός που φαίνεται να είναι πιο κοντά σε φάση υλοποίησης είναι αυτός που αφορά στο Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής (ΕΠΠΑΦΥ) μετά τη θετική γνωμοδότηση που έλαβε από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων & Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) σχετικά με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) του Πάρκου. Ο διαγωνισμός τώρα αναμένεται να προκηρυχθεί μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα. Στόχος είναι η επιλογή του παραχωρησιούχου, που θα αναλάβει την κατασκευή του Πάρκου, το οποίο θα φιλοξενήσει το σύνολο των μεταφορέων που σήμερα φιλοξενούνται στον Ελαιώνα (και όχι μόνον).

Το έργο κατασκευής του επιχειρηματικού πάρκου έχει προϋπολογιστεί από την ΜΣΣΣ του ΤΑΙΠΕΔ σε 32 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα διατεθούν 21 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης με τη μορφή κινήτρων στις επιχειρήσεις του Ελαιώνα, για τη μετακίνησή τους στο ΕΠΠΑΦΥ. Το Πάρκο θα είναι το πρώτο «πράσινο» Επιχειρηματικό Πάρκο της χώρας και θα αναπτυχθεί σε ακίνητο περίπου 450 στρεμμ. στην περιοχή «Σπηλιές» του Δήμου Φυλής.

συνέχεια στο powergame.gr

TAGS:

close menu