Τηλεπικοινωνίες

Το Ίδρυμα Vodafone στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την καταπολέμηση του κορoνοϊού

Το Ίδρυμα Vodafone συμμετέχει στην προσπάθεια για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την αντιμετώπιση του COVID-19, στηρίζοντας τους επαγγελματίες υγείας της χώρας. Στο πλαίσιο της εταιρικής πρωτοβουλίας #μαζί, συνεισφέρει στο έργο του Γενικού Νοσοκομείου «Η Σωτηρία», ενώ παράλληλα διαθέτει προς αξιοποίηση τον φορητό ιατρικό εξοπλισμό του προγράμματος Τηλεϊατρικής στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Vodafone ανταποκρίνεται στις τεχνολογικές ανάγκες της νεοϊδρυθείσας Κλινικής Λοιμώξεων Β΄ του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία», που λειτουργεί αποκλειστικά για περιστατικά COVID-19, και προσφέρει τεχνολογικό εξοπλισμό και δωρεάν επικοινωνία στο προσωπικό. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει σταθερούς υπολογιστές, εκτυπωτές, συσκευές σταθερού τηλεφώνου, tablets, σταθερές και φορητές κάμερες, για τη διευκόλυνση του έργου του προσωπικού και την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των ασθενών.

Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν χρόνο ομιλίας, δεδομένα και ακουστικά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της νεοϊδρυθείσας Κλινικής, για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των τμημάτων του Νοσοκομείου.

Επιπλέον, το Ίδρυμα Vodafone θέτει στη διάθεση των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας τον φορητό ιατρικό εξοπλισμό του προγράμματος Τηλεϊατρικής, για την εξυπηρέτηση απομακρυσμένων περιοχών. Ο ιατρικός αυτός εξοπλισμός αξιοποιείται εδώ και 14 χρόνια, σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, από Γενικούς ή Αγροτικούς Ιατρούς. Οι ιατροί έχουν τη δυνατότητα, από όπου κι αν βρίσκονται, να διενεργήσουν εξετάσεις, να ενημερώσουν το ιστορικό του ασθενή, να συνταγογραφήσουν και να μεριμνήσουν για την παραλαβή των φαρμάκων μέσω τοπικών κοινωνικών υπηρεσιών ή να δρομολογήσουν το περιστατικό σε δευτεροβάθμιες δομές, εάν χρήζει νοσηλείας.

Η χρήση του φορητού εξοπλισμού, που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος και σε κινητές μονάδες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για κατ’οίκον επισκέψεις, έχει ως στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων πολιτών και την αποσυμφόρηση των νοσοκομειακών δομών. Ταυτόχρονα οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες θα προστατεύονται από την άσκοπη έκθεσή τους σε χώρους συνωστισμού.

close menu