Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Θεοχάρης: Στοίχημα τετραετίας η ψηφιοποίηση των εφοριών και η πάταξη της φοροδιαφυγής

«Έχουν γίνει αρκετά πράγματα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι πολύ περισσότερα αυτά τα οποία έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα» είπε ο κ. Θεοχάρης

Στοίχημα της κυβέρνησης για την τετραετία, είναι η ψηφιοποίηση λειτουργιών στις εφορίες με στόχο να γίνει ευκολότερη η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, αλλά και η πάταξη της φοροδιαφυγής, τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, που επισκέπτεται το Ηράκλειο και νωρίς το πρωί, συνοδευόμενος από το διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, βρέθηκε στη ΔΟΥ Ηρακλείου.

Ο κ. Πιτσιλής διαπίστωσε, όπως είπε, ότι «έχουν μειωθεί πάρα πολύ οι ουρές και τα προβλήματα των φορολογουμένων» ενώ σημείωσε ότι παρατηρεί «συμμάζεμα και του αρχείου» διευκρινίζοντας στόχος είναι το επόμενο διάστημα να «τρέξουν» διαδικασίες που μέσω της ψηφιοποίησης «θα απλοποιήσουν και θα κάνουν αποτελεσματικότερη την λειτουργία των ΔΟΥ για τους πολίτες» αλλά και διαδικασίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, της δασμολοδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

«Έχουν γίνει αρκετά πράγματα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι πολύ περισσότερα αυτά τα οποία έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα» είπε ο κ. Θεοχάρης που εξήγησε ότι «τα ζητήματα της φοροδιαφυγής θα πάρουν την πρώτη θέση στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και δεν θα κάνουμε πίσω» επαναλαμβάνοντας την έκφραση που έχει χρησιμοποιήσει και ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ότι «το “αυτοκίνητο” της κυβέρνησης που θα αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, δεν έχει όπισθεν».

Πάντως, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, όσες αποφάσεις και μέτρα λαμβάνονται, «θα είναι προς όφελος όλων και κυρίως προς όφελος αυτών που το αξίζουν περισσότερο και αυτοί είναι οι νομοταγείς πολίτες που πληρώνουν -μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει- όλες τις υποχρεώσεις τους».

Ο κ. Θεοχάρης, παράλληλα, πραγματοποίησε επαφές και είχε συναντήσεις και στο Οικονομικό Επιμελητήριο – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

close menu