Με αφετηρία την ακαδημαϊκή αριστεία, το Aristotle Innovation Forum (AIF) φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν δυναμικό, διεθνούς εμβέλειας θεσμό που φέρνει στο προσκήνιο την καινοτομία, την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργώντας γέφυρες ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα, τη βιομηχανία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.
Κορυφαίοι επιστήμονες, ερευνητές, επιχειρηματίες και στελέχη της αγοράς θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες και να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις προοπτικές που διαμορφώνει η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη. Με έμφαση στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη, το Aristotle Innovation Forum επιδιώκει να συμβάλει ενεργά στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου οικοσυστήματος καινοτομίας.
Η επίσημη παρουσίαση του Aristotle Innovation Forum θα πραγματοποιηθεί σε Συνέντευξη Τύπου, αύριο, Τρίτη 3 Μαρτίου 2026 και ώρα 11.00, στο Κτίριο Α του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Στη Συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχουν ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, και οι Αντιπρυτάνεις: Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητής Ιωάννης Ρέκανος, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Ανάπτυξης, Καθηγητής Νικόλαος Μαγγιώρος, και Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας, Διά Βίου Μάθησης και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής Ιάκωβος Μιχαηλίδης. Επίσης, θα συμμετάσχουν ο Σύμβουλος Πρύτανη Γιάννης Σταύρου και ο δημιουργικός Διευθυντής και Επικεφαλής Στρατηγικής της Colibri Branding & Design Χρήστος Χέλμης.
Το ΚΕΔΕΚ (https://kedek.auth.gr/contact/) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου βρίσκεται στο Balkan Center, στο 10ο χλμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης (https://maps.app.goo.gl/Shq4xsJThAiyfsKZ7 ).

