Επιχειρήσεις

Σύμφωνα εμπιστευτικότητας με 10 πιθανούς επενδυτές υπέγραψε η Toshiba

Δεσμεύσεις εμπιστευτικότητας με 10 πιθανούς επενδυτές και χορηγούς ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει η Toshiba, καθώς η εταιρεία δέχεται προτάσεις για ιδιωτικοποιήσεις και άλλες στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις.

Οι 10 όμιλοι έλαβαν λεπτομερείς πληροφορίες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα οικονομικά της εταιρείας μετά την υπογραφή των συμφωνιών, και η προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευτικών προτάσεων είναι η 30η Μαΐου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Toshiba προσέλαβε την JPMorgan και τη Mizuho Financial για να βοηθήσουν στην αξιολόγηση των προτάσεων, ενώ έχει ήδη προσλάβει τη Nomura Holdings ως σύμβουλο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι θα αρχίσει να δέχεται προτάσεις από πιθανούς επενδυτές για ιδιωτικοποιήσεις και άλλες στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις, αφότου οι μέτοχοι καταψήφισαν ένα σχέδιο που υπέβαλε η διοίκηση για τη διάσπαση της εταιρείας στα δύο.

Η Blackstone εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την KKR σε μια κοινή προσφορά για τον όμιλο, ενώ η CVC Capital Partners και η Bain Capital εξετάζουν επίσης προσφορές, αναφέρει το Bloomberg.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Toshiba ανέβαλε μια προγραμματισμένη ανακοίνωση για τον διορισμό των διευθυντών, λέγοντας ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

close menu