Επιχειρήσεις

Σε συμφωνία εξαγοράς φέρεται να βρίσκονται HIG και Βεϊνόγλου

Σε συμφωνία εξαγοράς φέρεται να βρίσκονται ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος HIG και ο όμιλος Βεϊνόγλου, με αντικείμενο την απορρόφηση πλειοψηφικού ποσοστού του δεύτερου από τον πρώτο. Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, η διοίκηση θα παραμείνει στην οικογένεια Βεϊνόγλου, η οποία θα διατηρήσει ποσοστό περί το 20%.

Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι, η επικείμενη συμφωνία της HIG για την εξαγορά του ομίλου Βεϊνόγλου θα την καταστήσει έναν ιδιαίτερα σημαντικό «παίκτη» στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών logistics, με δεδομένο ότι η εταιρεία έχει αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό και στην εξειδικευμένη εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics Makios Logistics, που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των αποθηκών-ψυγείων στη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης, αναμένεται η έναρξη της επένδυσης αξιοποίησης έκτασης των 300 στρεμμάτων που απέκτησε η HIG από τη Χαλυβουργία Ελλάδος και η οποία διαθέτει και λιμενική υποδομή. Σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν υποδομές της τάξεως των 100.000 τ.μ., ενώ το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στην εταιρεία logistics και ταχυμεταφορών Βεϊνόγλου, φέρεται πως, μετά από 99 χρόνια δραστηριότητας και με παρουσία σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Κύπρο, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην ιστορία της εντασσόμενη σε έναν ισχυρό επενδυτικό όμιλο που δρομολογεί σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των logistics, οι οποίες σηματοδοτούν και ανακατατάξεις στον κλάδο.

O όμιλος Βεϊνόγλου διαθέτει τις κεντρικές αποθήκες του, επιφάνειας 55.000 τ.μ., στην περιοχή της Ελευσίνας, ενώ το 2016 ο όμιλος προχώρησε στη δημιουργία ακόμη ενός συγκροτήματος logistics, επιφάνειας 16.000 τ.μ., στην περιοχή του Ασπροπύργου. Το 2020 ολοκλήρωσε τη δημιουργία νέων υποδομών 45.000 τ.μ., που έχουν μισθωθεί από την αλυσίδα Public – Media Markt, αυξάνοντας τη συνολική επιφάνεια των ακινήτων που διαχειρίζεται σε σχεδόν 200.000 τ.μ. Υπολογίζεται ότι ο ετήσιος κύκλος εργασιών του ομίλου Βεϊνόγλου ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ.

close menu