Προϊόντα-Υπηρεσίες

Redmi Buds 4: Το value for money αποκτά νέο νόημα

Η αναζήτηση σωστών ακουστικών μπορεί να αποδειχθεί πολύ δυσκολότερη από όσο φαντάζεται κάποιος, καθώς υπάρχουν αντικειμενικές αλλά και υποκειμενικές παράμετροι.

Στις αντικειμενικές είναι η ποιότητα του ήχου, η ευκρίνεια σε θορυβώδες περιβάλλον, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, οι κύκλοι φόρτισης και η ευκολία σύνδεσης. Και αν οι αντικειμενικές είναι οι παράμετροι στις οποίες επικεντρώνονται όλες οι εταιρείες (με λιγότερη ή περισσότερη αποτελεσματικότητα), στο τέλος της ημέρας είναι οι υποκειμενικές που μας κάνουν να προτιμήσουμε ένα μοντέλο από κάποιο άλλο. Η σχέσης τιμής προς απόδοση, το συνολικό κόστος, το μέγεθος της θήκες και των ακουστικών, είναι προσωπικοί και μεταβλητοί παράγοντες που δύσκολα μπορούν να υπολογίσουν οι εταιρείες, οι οποίες κάνουν τους απαραίτητους συμβιβασμούς για να ικανοποιήσουν όσο πιο πολλούς καταναλωτές. Και στο τέλος είναι οι χρήστες, όπως ο γράφων, που ταλαιπωρούνται με τα in-ear ακουστικά γιατί ακριβώς δεν στέκονται in-ear αλλά είτε πέφτουν είτε ενοχλούν.

Σε πρώτη όψη τα Redmi Buds 4 είναι περίεργα. Η θήκη είναι μεγάλη και τα ακουστικά μικρά. Η επίπεδη θήκη σε σχήμα αυγού όμως αποδεικνύει την αξία της καθώς λόγω μεγέθους έχει μεγαλύτερη μπαταρία και μπορεί αν επαναφορτίσει πλήρως τα ακουστικά 5 φορές μέχρι να χρειαστεί να νέα τροφοδοσία, ενώ το επίπεδο σχήμα της την βοηθάει να μπει στην τσέπη και του πιο στενού τζιν χωρίς να ενοχλεί. +1 πόντος

Το ίδιο το ακουστικό είναι μικρό και σε πρώτη όψη για τα μεσαίου μεγέθους (ή μεγαλύτερα καλή ώρα) αυτιά δείχνει να μην προσφέρει σφιχτή εφαρμογή, όμως τα φαινόμενα απατούν και δεν φεύγουν εύκολα. Το μικρό τους βάρος και η άνεση χρήσης σε συνδυασμό με την πιστοποίηση ΙΡ54 που τα κάνει ανθεκτικά σε σκόνη και βροχή, δίνουν 2 ανέλπιστους πόντους.

+2 πόντοι

Δυστυχώς το μικρό τους μέγεθος σημαίνει κ μικρή μπαταρία, με το ακουστικό να χρειάζεται μετά από 4-5 ώρες (ανάλογα τη χρήση και τα features που είναι ενεργοποιημένα) να επιστρέψει στη θήκη του για φόρτιση, η οποία ευτυχώς γίνεται γρήγορα. -1 πόντος

Συνδεσιμότητα και χειρισμός

Αν ψάχνετε ένα ακουστικό που θα συνδεθεί με χαρακτηριστική ευκολία, δε θα έχετε προβλήματα αναζήτησης και θα έχει εύκολο χειρισμό, τότε μπορείτε να σταματήσετε εδώ την αναζήτηση σας. Η μουσική διακόπτεται αυτόματα όταν βγάζετε ένα ακουστικό και συνεχίζει να παίζει όταν το βάζετε σε μια επιφάνεια ή πίσω στα αυτιά σας. Λειτουργεί άψογα. Η σύζευξη και η σύνδεση είναι επίσης γρήγορες.

Αν πρέπει να βρούμε ένα πρόβλημα, δεν μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα σε πάνω από μια συσκευές και δεν μπορείς να αυξομειώσεις την ένταση της μουσικής από το ακουστικό, όμως αυτό αφορά λίγους χρήστες και επίσης από κάπου πρέπει να κρατηθεί χαμηλά η τιμή. +1 πόντος

Κλήσεις, ταινίες και παιχνίδια

Οι τηλεφωνικές κλήσεις και οι βιντεοκλήσεις έχουν μια φυσική αίσθηση στα Redmi Buds 4. Η φωνή σας ακούγεται καθαρή με αρκετή ένταση, και το γεγονός ότι ακούγονται μερικοί πιο ανοιχτοί ήχοι του περιβάλλοντος (ενώ είναι καθαρά στο παρασκήνιο) είναι στα συν. Η οχλαγωγία και οι εξωτερικοί θόρυβοι μειώνονται αρκετά, αλλά όπως πάντα, ένας συνδυασμός ανέμου και κοντινού θορύβου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ευκρίνειας ήχου.

Κατά την διάρκεια χρήσης σε παιχνίδια, τα Redmi Buds 4 ενεργοποιούν την αυτόματη βελτιστοποίηση, που συγχρονίζει αυτό που βλέπετε στην οθόνη με αυτό που ακούτε. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το ελέγξουμε αυτό, όμως πρακτικά σε παιχνίδια όπως το Fortnite που ο ήχος είναι κομβικός, δεν παρατηρήθηκε καμία απολύτως υστέρηση και οι όποιες ήττες ήταν καθαρά αποτέλεσμα ανικανότητας του παίκτη.

Επίσης άψογη είναι η αναπαραγωγή βίντεο τόσο σε Android όσο και σε iPhone. +3 πόντοι

 Περίεργο αλλά αποτελεσματικό noise cancelling 

Τα Redmi Buds 4 διαθέτουν έξυπνο Active Noise Cancelling (ANC) το οποίο μπορεί να ελέγξει και να μειώσει τους εξωτερικούς θορύβους… αλλά μετά από λίγο.

Μερικές φορές χρειάζεται να έχετε υπομονή και να “παίξετε” λίγο με την εφαρμογή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν μειώνει πολύ τους ήχους του περιβάλλοντος, ειδικά αυτούς που κινούνται στο μεσαίο φάσμα. Δεν είναι ενοχλητικό και δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση την λειτουργικότητα, αλλά θα προτιμούσαμε να είναι λίγο πιο ενεργό.

Από την άλλη, η λειτουργία Transparency λειτουργεί υποδειγματικά και επιτρέπει ακούτε και να εντοπίζετε εύκολα την κυκλοφορία γύρω σας όταν παίζετε μουσική σε μέτρια ένταση, εντυπωσιάζοντας με την φυσικότητα της. Κυριολεκτικά, από ένα σημείο και μετά δεν νοιώθεις ότι έχεις φοράς ακουστικό.

To ANC δεν απενεργοποιείται, κάτι όμως που δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς η “ευφυΐα” του κάνει καλή δουλειά στο φιλτράρισμα του ανέμου- ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό όταν τρέχετε ή χρησιμοποιείτε τα ακουστικά πάνω σε μηχανάκι.  +2 πόντοι

Ετυμηγορία

Το Xiaomi Redmi Buds 4 είναι ένα ευχάριστο ζευγάρι ασύρματων ακουστικών, με πρωτότυπη εμφάνιση, άνετη εφαρμογή, καθαρές κλήσεις και εντυπωσιακή λειτουργία διαφάνειας. Ωστόσο, η ενεργή ακύρωση θορύβου και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μπορούσαν να είναι καλύτερες.

Συνολική Βαθμολογία 4/5

close menu