Χρηματοδοτήσεις

Παπαθανάσης: Την Τετάρτη ανακοινώνεται η έναρξη του ΤΕΠΙΧ III για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε πως τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης είναι μοιρασμένα. «Υπάρχει το δανειακό σκέλος και το άλλο σκέλος, το οποίο είναι επιδοτούμενο».

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και στα προγράμματα που «τρέχουν» αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης δηλώνοντας πως, «θέλουμε να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Είπε πως, φέτος θα έχουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων των τελευταίων δεκατεσσάρων ετών, στα 12,2 δις ευρώ. «Τα 8 δις από τα 12 προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους. Γι’ αυτό λοιπόν είναι κρίσιμες οι ευρωεκλογές που έρχονται στις 9 Ιουνίου», είπε ο ίδιος.

Τόνισε, πως την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η έναρξη του ΤΕΠΙΧ III, ένα πρόγραμμα που στηρίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με δύο πυλώνες.

«Υπάρχει ο πυλώνας της επιδότησης του δανείου. Δηλαδή το 40% του δανείου το δίνουμε με μηδενικό επιτόκιο και το 60% το επιδοτούμε με τρεις μονάδες για δύο χρόνια», ανέφερε και πρόσθεσε πως, «για πρώτη φορά, θα εγγυηθούμε το 80% του δανείου μιας νέας επιχείρησης, δηλαδή 70 – 80%, το εγγυάται το κράτος και δίνουμε και επιδότηση δύο με τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο δάνειο το οποίο λαμβάνουν».

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε πως τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης είναι μοιρασμένα. «Υπάρχει το δανειακό σκέλος και το άλλο σκέλος, το οποίο είναι επιδοτούμενο».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Ερευνώ – Καινοτομώ», με το οποίο μια καινοτομία μπορεί να επιδοτηθεί. «Είναι ένα νέο πρόγραμμα 300 εκατομμύρια ευρώ για επιχειρήσεις που θέλουν να μπουν στην καινοτομία, στην έρευνα ή μαζί με κάποιο άλλο ίδρυμα να προχωρήσουν σε μια ερευνητική και καινοτόμα δραστηριότητα και κυρίως να τους βοηθήσουμε, δηλαδή στην εξωστρέφεια τους».

close menu