Οικονομία

Παπαθανάσης: Νέο voucher για γρήγορο Internet τον Ιούλιο

Ο Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε ότι έρχεται νέο voucher ευρυζωνικότητας για τα κτίρια. όπως επίσης και το Gigabyte voucher να συνδεθεί με οπτική ίνα το διαμέρισμά του χωρίς επιβάρυνση «Μέσα στον Ιούλιο θα βρίσκεται στον αέρα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Το νέο Voucher, όπως εξήγησε θα δίνει την ευκαιρία σε κάθε διαμέρισμα να συνδεθεί δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση ή άλλες δυσκολίες, με τη σύνδεση οπτικής ίνας, εφόσον πρώτα έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση του κτιρίου.

Ο κ. Παπαθανάσης  είπε ακόμα πως το πρόγραμμα θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ενώ η διαδικασία ένταξης θα είναι απλή, χωρίς γραφειοκρατία. «Κάθε πολίτης θα μπορεί απευθείας να κάνει αίτηση στον πάροχο, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση», σημείωσε.

Για το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ

Επίσης αναφερόμενος στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ που αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιδοτεί περίπου το 75% των δανείων ο Νίκος Παπαθανάσης εξήγησε: «Ο πρώτος άξονας είναι εγγυητικός καθώς εγγυόμαστε κατά 80% το δάνειο και ταυτόχρονα επιδοτούμε το επιτόκιο 2-3 μονάδες. Αν δεν χρειάζεται αυτήν την προϋπόθεση, διαθέτει δηλαδή εγγυήσεις, παίρνει άτοκο το 40% του δανείου και το 60% το επιδοτούμε με 2-3 μονάδες».

Επίσης ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι έως τώρα έχουν γίνει πάνω από 10.000 αιτήσεις από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όσον αφορά τα δάνεια για την αγροτική επιχειρηματικότητα, είπε ότι ο αγρότης δανείζεται με 50% μηδενικό επιτόκιο και 2 χρόνια πληρώνεται για το υπόλοιπο κόστος.

close menu