Οικονομία

Παπαθανάσης: Eίναι σημαντικό να στηριχθούν οι επιχειρήσεις – Καμία επιπλέον έκτακτη φορολογία

«Είμαστε από τις πρώτες χώρες απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης και τα χρήματα αυτά πάνε στην πραγματική οικονομία και στην Υγεία», τόνισε ο υπουργός

Eίναι σημαντικό να στηριχθούν οι επιχειρήσεις γιατί εκεί χτίζονται οι νέες θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει άλλη συζήτηση για έκτακτη φορολόγηση σε άλλες εταιρείες αυτή τη στιγμή, τόνισε, μιλώντας σε ειδησεογραφική εκπομπή, ο αναπληρωτής υπουργικός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Σχετικά με τα ευρωπαϊκά κονδύλια ανέφερε ότι, είμαστε από τις πρώτες χώρες απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης και τα χρήματα αυτά πάνε στην πραγματική οικονομία και στην Υγεία. Ερωτηθείς για τη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων από ευρωπαϊκούς πόρους είπε ότι 81 δισ. ευρώ προορίζονται για αυτά και είναι σημαντικά για την ελληνική οικονομία.

«Αναμένουμε ανάπτυξη 2,5%»

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο υπουργός είπε ότι αναμένουμε ανάπτυξη 2,5% όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης θα είναι 0,8%. «Θέλουμε μέσα στην τετραετία ο μέσος μισθός να πάει στα 1.500 ευρώ. Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και είναι ελκυστική αγορά» τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Η ανάπτυξη στηρίζεται στις επενδύσεις. Βλέπουμε μια μεγάλη επενδυτική δραστηριότητα, φέτος θα έχουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων των τελευταίων 14 ετών, πάνω από 12 δισ. και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ερωτηθείς για το αν θα βρεθούν χρήματα για πρόγραμμα Σπίτι μου 2, ο Νίκος Παπαθανάσης, είπε πως το πρώτο πρόγραμμα είχε μεγάλη επιτυχία ενώ σημείωσε πως είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση για τον δεύτερο κύκλο που θα έχει διευρυμένα κριτήρια με ηλικίες από 25-50 κι ένα πακέτο δανείων που θα ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ.

close menu