Παπαγάλλος

Πάντα το καλό είναι εχθρός του καλύτερου – Ισχύει και στις ΤΠΕ/ICT

Μετά από τρία χρόνια και με αφορμή την συνδιοργάνωση τριών Συνεδρίων σε ένα μεστό διήμερο με φυσικά και ψηφιακή συμμετοχή, η συνολική προσέλευση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Οι τρεις αίθουσες ήταν πάντα γεμάτες και τα «πηγαδάκια» με πολύ ενδιαφέρον και ειδήσεις. Μία καλή αρχή με εξαιρετική (το ευχόμαστε) συνέχεια.

Η κοινή ψηφιακή και φυσική διοργάνωση των Συνεδρίων e-Government Forum, Digital Health Care, και DPO&ICT Security World είχε σαν βασικό χαρακτηριστικό την μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών Συνέδρων από όλο το εύρος του δημοσίου τομέα και των φορέων του.

Πάντα τα Συνέδρια αφήνουν «ουρές» σχολίων και παραλειπόμενων που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται λίγα από αυτά βγαίνουν στο προσκήνιο. Εμείς όμως οφείλουμε να τα αναδείξουμε είτε επισήμως με τα Πρακτικά είτε ανεπισήμως μέσω του αειθαλούς βήματος του παπα-γάλ(λ)λου, που σε λίγο θα συμπληρώσει τα 17 χρόνια, διεκδικώντας την τίτλο της μακροβιότερης σχολιογραφικής στήλης στον τομέα των ΤΠΕ/ICT.

Γενικώς καταγράφηκε:

  • Γενική ευωχία, καθώς είναι η πρώτη φορά που και σχέδιο υπάρχει (όποιο και να είναι αυτό) , το σχέδιο αυτό υλοποιείται (όπως υλοποιείται) και το κυριότερο «λεφτά υπάρχουν» και πολλά μάλιστα.
  • Επιφυλάξεις αν και πως θα βγουν τα έργα λόγω έλλειψης στελεχών στην υλοποίηση και εταιρειών, ειδικά στο μέσο κάτω μέρος της αγοράς, στον ρόλο των υπεργολάβων.
  • Ανάγκη για καλύτερο χρονικό προγραμματισμό των προκήρυξης των έργων, ώστε οι υποψήφιοι ανάδοχοι να κάνουν νωρίτερα τις «συμμαχίες» τους, καθώς ο «εχθρός» είναι ο χρόνος και οι επερχόμενες παραδόσεις μετά από το 2025.
  • Προβληματισμός για την διαχείριση από την πλευρά του Δημοσίου τομέα, των έργων που θα παραδοθούν, καθώς υπάρχει και εκεί (ειδικά εκεί) έλλειψη στελεχών σε όλες τις βαθμίδες.
  • Επιφυλάξεις, πάλι από την πλευρά του δημοσίου, για την συντήρηση όλων αυτών των έργων, καθώς οι ανάγκες αλλαγών και προσαρμογών είναι πλέον πολύ πιο αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν.
  • Αμφιβολίες για την υποστήριξη από την κρατική πλευρά εμβληματικών επενδύσεων του δημοσίου τομέα, όπως π.χ το G-Cloud της ΓΓΠΣΔΔ. Εκεί θα έπρεπε σήμερα να έχουν προστρέξει οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία για να ενταχθούν στις υποδομές του, πλην όμως καταγράφεται μία γενικότερη απροθυμία, μην πούμε σκόπιμη καθυστέρηση.

Αυτά τα ολίγα αναφέρουμε για πρώτη δόση και προφανώς θα συνεχίσουμε με την πλούσια ειδησεογραφία και τις παραπολιτικές αναφορές.

Κυρίως όμως να αναφέρουμε ότι όπως σε όλες τις περιπτώσεις το καλό είναι ο εχθρός του καλύτερου.

Και στις ΤΠΕ το καλό το έχουμε πετύχει!

ΠΑΠΑΓΑΛΛΙΕΣ

ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΒΡΕ ΚΟΠΕΛΙ ΑΝΔΡΟΥΛΑΤΣΗ!

Τι ήθελε να (ξανα)πει ότι θα έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή των εκλογών; Τσίμπησαν οι παλιοπασόκοι (και της ΑηΣη(x)Τήρικης πιάτσας και άρχισαν να ψάχνουν στα τεφτέρια του ποια ονόματα θα μπορούσαν να παίξουν σε κυβερνητικό επίπεδο, αν και εφόσον και όταν και ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ μπει στην επόμενη κυβέρνηση.

Βρε παλληκαρώνες μου, ο Ανδρουλάτσης στις πρώτες εκλογές δεν θα καταφέρει ούτε να μπει ούτε να φτιάξει κυβέρνηση. Γιατί;

Μα γιατί ο Μητσοτάκης

  • Θα καταθέσει (αν δεχθεί να την αναλάβει) την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα πάει στις επαναληπτικές.
  • Προφανώς και δεν θα δεχθεί να μπει σε καμία άλλη κυβέρνηση πόσω δε μάλλον του Ανδρουλάτση.
  • Και φυσικά όταν ο Ανδρουλάτσης λέει ότι δεν θα δεχθεί (ποιος είσαι μεγάλε?) πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη (πρώτο στις εκλογές με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις)

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Άρα οι πληροφο(φ)ρικάριοι μην ψάχνουν (ακόμη) ποιοι θα παίξουν στο «ΨηΔια» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στην επόμενη κυβέρνηση.

Είναι σαν να ψάχνουμε κρεβάτι νοσηλείας σε εφημερεύον νοσοκομείο αν και όταν πέσει μετεωρίτης στο κεφάλι μας!

close menu