Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, την Κυριακή 1η Ιουνίου 2025, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σουφλίου, οι 3οι Geri Olympics, ένα πρωτοποριακό αθλητικό γεγονός αφιερωμένο σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ, σε στενή συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου “Αρχάγγελος Μιχαήλ” και το Κέντρο Αποκατάστασης Άνοιας, είχε ουσιαστική επιστημονική, τεχνολογική και οργανωτική συμβολή, αναγνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή τη σημασία αυτής της διοργάνωσης-θεσμού. Μαζί, ενίσχυσαν την ορατότητα και τη φωνή των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας μέσα από πρακτικές που συνδυάζουν έρευνα, καινοτομία και κοινωνική ευθύνη.
Περισσότερα από 2.280 άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από την Κύπρο και την Ελλάδα ένωσαν δυνάμεις σε μια γιορτή ζωής, κίνησης και αισιοδοξίας, αποδεικνύοντας ότι η ενεργός γήρανση δεν είναι απλώς ένας επιστημονικός όρος αλλά στάση ζωής. Με σεβασμό στη μοναδικότητα κάθε συμμετέχοντα, οι δράσεις σχεδιάστηκαν ώστε να ενισχύουν την αυτοεκτίμηση, την κοινωνικότητα και την ευεξία των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.
Η συμμετοχή 560 εθελοντών, η θερμή ανταπόκριση του κοινού και η έντονη διαγενεακή σύνδεση που καλλιεργήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, ενίσχυσαν ένα όραμα που το Εργαστήριο υπηρετεί σταθερά: μια κοινωνία όπου η τεχνολογία, η φροντίδα και η ανθρώπινη επαφή συναντιούνται για να στηρίξουν την ποιότητα ζωής όλων, χωρίς εξαιρέσεις.
Οι 3οι Geri Olympics υπήρξαν κάτι πολύ περισσότερο από μία αθλητική διοργάνωση. Αποτέλεσαν δυναμική υπενθύμιση πως κάθε ηλικία μπορεί να είναι δημιουργική, δραστήρια και παρούσα.