Προϊόντα-Υπηρεσίες

Οι συναλλαγές μέσω κινητών έφτασαν το 1 τρισ. δολάρια το 2021

Συναλλαγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων επεξεργάστηκαν οι πλατφόρμες mobile πληρωμών μέσα στο 2021, αυξημένες κατά 31% σε σχέση με το 2020, σύμφωνα με μελέτη της GSMA. Μέχρι το τέλος του 2021 ο αριθμός των εγγεγραμμένων λογαριασμών έφτασε τα 1,4 δισεκατομμύρια παγκοσμίως, με τον μέσο αριθμό συναλλαγών ανά ώρα να ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο, αυξημένος κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της GSMA, οι mobile συναλλαγές είναι ενεργές σε 98 αγορές παγκοσμίως, με συνολικά 5,6 εκατ. αντιπροσώπους, ενώ βασικός μοχλός για την αύξηση των συναλλαγών ήταν η ένταξη των επιχειρηματικών πληρωμών σε mobile πλατφόρμες.

«Tο 2021 ήταν η χρονιά που τα χρήματα από κινητά άρχισαν να διαφοροποιούνται πραγματικά σε υπηρεσίες B2B», ανέφερε ο Max Cuvellier επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης της GSMA και συνέχισε «Πέρα από τις παραδοσιακές συναλλαγές από άτομο σε άτομο, όπως η μεταφορά χρημάτων σε οικογένεια ή φίλους, ο κλάδος των mobile πληρωμών έχει πλέον κεντρικό ρόλο για τις μικρές επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες τους».

Παρά την σημαντική αύξηση των συναλλαγών, η έκθεση της GSMA επισημαίνει την μέτρια παρουσία των χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος στις mobile συναλλαγές, με τα κυριότερα προβλήματα να εστιάζονται στην έλλειψη πρόσβασης σε smartphones, την έλλειψη γνώσης στις υπηρεσίες μέσω κινητών και την έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων.

close menu