Πληροφορική

Οι νέες πρωτοβουλίες της Teamworks για την περίοδο 2023-24

Ολοκληρώθηκε για την Teamworks ένα δύσκολο και παραγωγικό επτάμηνο, το οποίο επηρέασαν δύσκολα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα. Παράλληλα στους τομείς των ΤΠΕ/ICT καταγράφηκαν σημαντικά γεγονότα, η επιρροή και η επίδραση των οποίων θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά μας :

 • Διοργανώθηκε τον Μάρτιο το διήμερο θεσμικό 25ο Greek ICT Forum, σε ψηφιακή και φυσική διοργάνωση, με την αιγίδα οκτώ Υπουργείων και περισσοτέρων των δέκα Φορέων.
 • Επανήλθε ο θεσμός των Greek ICΤ Awards , τα οποία από το 2006 αναδεικνύουν την Αριστεία στον χώρο των ΤΠΕ.
 • Κυκλοφόρησε τον Μάρτη η πρώτη ετήσια πολυσέλιδη (420 σελίδες) ψηφιακή και έντυπη έκδοση «Smart Cities».
 • Ενισχύθηκε και βελτιώθηκε η μορφή και η τεχνολογική δομή του ictplus.gr, του εβδομαδιαίου ictweekly, όπως και του καθημερινού ICT Daily News.
 • Διοργανώθηκε τον Ιούνιο στο Ζάππειο Μέγαρο η πρώτη Έκθεση «Smart Cities» με παράλληλες συνεδριακές συναντήσεις.
 • Στο Περιστύλιο του Ζαππείου η απονομή των «Smart Cities Awards» σε προσωπικότητες της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και σε περισσότερες από 60 υλοποιήσεις έργων σε όλη την Ελλάδα.
 • Ανασχεδιάζεται και «ανοικοδομείται» το τρισδιάστατο ψηφιακό και συνεδριακό Κέντρο «Πυθαγόρας» στο οποίο διεξήχθησαν όλα τα Συνέδρια της Teamworks επί πανδημίας και συνεχίζονται να διεξάγονται σε υβριδική μορφή.
 • Για το 2022, σύμφωνα με τα Google Analytics, οι μοναδικοί Σύνεδροι που παρακολούθησαν τις ψηφιακές διοργανώσεις των Συνεδρίων μας από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και 72 χώρες από όλον τον κόσμο ήταν 106 χιλιάδες. Αριθμός πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα.

Στις επόμενες υλοποιήσεις μας, από τον Σεπτέμβριο 2023 μέχρι και τον Απρίλιο του 2024, ξεχωρίζουν:

 • Τον Σεπτέμβριο κυκλοφορεί το πρώτο τεύχους του μηνιαίου έντυπου και ψηφιακού περιοδικού «Smart Cities».
 • Στις 11 και 12 Οκτωβρίου διοργανώνεται ψηφιακά και με φυσική μορφή το τετραπλό διήμερο Συνέδριο Digital Transformation με τέσσερις διακριτές συνεδριακές ενότητες για την Βιομηχανία, τις Επιχειρήσεις, τις Τράπεζες και την Λιανική. Η φυσική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Οικονομίας και Επενδύσεων.
 • Στις 28 και 29 Νοεμβρίου διοργανώνεται στο Ξενοδοχείο Divani Caravel η διήμερη ψηφιακή και φυσική διοργάνωση των Συνεδρίων e-Government Forum, Digital Health Care και DPO & ICT Security World. Η διοργάνωση είναι η μοναδική και μεγαλύτερη στην χώρα, στην οποία παρουσιάζονται οι κύριες τεχνολογίες για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνησης, σημαντικές υλοποιήσεις, η στρατηγική της Κυβέρνησης σε κρίσιμους τομείς των ΤΠΕ, ανακοινώσεις έργων και πραγματοποιούνται ανοιχτές συζητήσεις για σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δημόσιο τομέα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του.
 • Στις 5 και 6 Μαρτίου 2024 διοργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο το 26ο Greek ICT Forum με παράλληλη έκθεση για το κοινό και τις επιχειρήσεις. Το Συνέδριο Greek ICT Forum μπαίνοντας στην δεύτερη 25ετία του επιχειρεί να συμβάλει στην κοινωνική και επιχειρηματική εξωστρέφεια της ελληνικής αγοράς ΤΠΕ/ICT και να δώσει στο ευρύ κοινό των Αθηνών την ευκαιρία να δει από κοντά τα κυριότερα ψηφιακά πεπραγμένα της ελληνικής ψηφιακής βιομηχανίας.
 • Οσον αφορά στις ετήσιες εκδόσεις αναμένεται η κυκλοφορία της «Ψηφιακής Διακυβέρνησης ‘23» μεταξύ Δεκεμβρίου 23 και Ιανουαρίου 24.

Η Teamworks έχοντας ήδη μπει στην δεύτερη 25ετία της πορείας της ολοκληρώνει το μεγαλύτερη μέρος του επιχειρηματικού και ψηφιακού μετασχηματισμού της για να είναι απόλυτα έτοιμη να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις των Επιχειρήσεων, της Οικονομίας των Δημοσίων Φορέων που βαδίζουν προς ένα νέο και σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο.

Με τις ευχές μας για ένα Καλοκαίρι ξεκούραστο και ενισχυτικό των δυνάμεώς σας.

Η Ομάδα της Teamworks

TAGS:

close menu