Υποδομές

Οι διεκδικητές των “πύργων” της Deutsche Telekom ανέβασαν την αποτίμηση τους στα 20 δισ. ευρώ

Brookfiled Asset Management και Cellnex Telekom φέρονται να έχουν υποβάλει κοινή προσφορά για την εξαγορά μονάδας πύργων τηλεπικοινωνιών της Deutche Telekom, σε μια συμφωνία που ανεβάζει την αποτίμηση των υποδομών της Γερμανικής εταιρείας στα 20 δισ.  ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Brookfileld Management εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει προσφορά χωρίς την συμμετοχή της Cellnex, ενώ πολλές ακόμα εταιρείες φέρονται να εξετάζουν την υποβολή προσφορών είτε για μέρος είτε για το σύνολο των υποδομών των κεραιών της Deutsche Telekom. Μέσα στις εταιρείες που ενδιαφέρονται για τις υποδομές της γερμανικής εταιρείας, βρίσκονται οι Stonepeak Infrastructure Partners, DigitalBridge Group και η Vantage Towers του Ομίλου Vodafone.

Η Deutsche Telekom ξεκίνησε την διαδικασία πωλήσεων μέρους ή του συνόλου των πύργων της τον Μάρτιο, σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσει την αξία των υποδομών της. Η εκτίμηση της εταιρείας για την πώληση των 40,6 χιλ. κεραιών της ήταν ότι θα μπορούσαν να φέρουν στα ταμεία της εταιρείας έως και 18 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το Reuters, η Deutsche Telekom τον Απρίλιο είχε ξεκινήσει την αξιολόγηση προσφορών από εταιρείες όπως η Vantage Towers και την κοινοπραξία των KKR και Global Infastructure Partners.

H Cellnex έχει ήδη συνεργασία με την Deutsche Telekom, καθώς οι δύο εταιρείες έχουν από κοινού πύργους σε Ελβετία και Ολλανδία.

Η Deutsche Telekom διαθέτει σχεδόν 33 χιλ. πύργους στην Γερμανία υπό την θυγατρική της GD Towers, η οποία έχει επίσης 7 χιλ. πύργους στην Αυστρία.

close menu