Επιχειρήσεις

Ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολαρίων

Ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λίγες ημέρες αφότου ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Musk, η καθαρή αξία του οποίου έπεσε κάτω από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεφόρτωσε 19,5 εκατομμύρια μετοχές μεταξύ Παρασκευής και Τρίτης, όπως προκύπτει από τα αρχεία που δημοσίευσε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μετά από αυτή την πώληση μετοχών ο Musk έχει μερίδιο περίπου 14% στην Tesla, σύμφωνα με το Reuters.

Ο σκοπός της πώλησης δεν έγινε γνωστός. Οι αναλυτές πάντως ανέμεναν ότι ο Musk θα πουλούσε επιπλέον μετοχές της Tesla για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με το Twitter.

Ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει τον Απρίλιο ότι τελείωσε με την πώληση μετοχών της Tesla. Παρόλα αυτά, πούλησε και άλλες μετοχές της Tesla αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο και δήλωσε ότι η πώληση πραγματοποιήθηκε για να καταβάλει το αντίτιμο για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου διέθετε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά μετά την πώληση μέρους της συμμετοχής του στην Tesla, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων που έγιναν πέρυσι. Αυτό θα απαιτούσε να αντλήσει επιπλέον 2 έως 3 δισ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter, σύμφωνα με υπολογισμό του Reuters.

Η Tesla έχει χάσει σχεδόν τη μισή χρηματιστηριακή της αξία ενώ η αξία του Musk κατρακύλησε κατά 70 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που έκανε προσφορά για το Twitter τον Απρίλιο.

close menu