Γενικές Ειδήσεις

«Ναι» της ΑΔΑΕ στην ενημέρωση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

Εξελίξεις στην υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Τι αποφάσισε η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ

Τα βήματα που θα γίνουν με σκοπό την πλήρη συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ για την αίτηση ακυρώσεως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, αποφάσισε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΑΕ: «Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αποφάσισε σχετικά με τα βήματα που θα γίνουν με σκοπό την πλήρη συμμόρφωση προς την απόφαση 465/2024 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά αίτηση ακυρώσεως του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη».

Σημειώνεται πως το ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματική τη μη ενημέρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις υποκλοπές και κάλεσε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, να γνωστοποιήσει στον κ. Ανδρουλάκη την εισαγγελική διάταξη και τον πλήρη φάκελο με το υλικό που είχε συλλεγεί.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι είναι υπέρμετρο το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις, έστω κι αν η επίκληση είναι λόγοι εθνικής ασφάλειας και ως εκ τούτου κρίθηκαν οι συγκεκριμένες διατάξεις ανίσχυρες και αντισυνταγματικές.

close menu