Επιχειρήσεις

«Metlen» το νέο όνομα της Mytilineos

Το νέο σύμβολο της εταιρείας είναι ένας δυαδικός αστέρας, συμβολίζοντας την ενέργεια, τη βαρύτητα και τη δύναμη

Η Mytilineos, η ελληνική εταιρεία ενέργειας και μετάλλων, παρουσίασε το νέο της όνομα, Metlen, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ανακοίνωσε την αλλαγή σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, δηλώνοντας συγκινημένος: «Η εταιρεία μας είναι έτοιμη να ανοίξει έναν ακόμη μεγαλύτερο κύκλο. Η πεποίθηση της Διοίκησης είναι ότι η εταιρεία υπερβαίνει το όνομα οποιουδήποτε».

Ο κ. Μυτιληναίος, με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε ότι η εταιρεία είναι σαν το τρίτο του παιδί και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλοι θα αγκαλιάσουν το νέο όνομα. Η αλλαγή, όπως εξήγησε, κρίνεται απαραίτητη για να ανταποκριθεί στις διεθνείς φιλοδοξίες και δραστηριότητες της εταιρείας. «Καταλαβαίνετε όλοι την αποφασιστικότητα και την προσήλωση όλων μας να πατήσουμε νέες κορυφές που δεν έχει πατήσει άλλη ελληνική επιχείρηση», είπε χαρακτηριστικά.

Η γενική διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Marketing, Βίβιαν Μπουζάλη, ανέφερε ότι το νέο σύμβολο της εταιρείας είναι ένας δυαδικός αστέρας, συμβολίζοντας την ενέργεια, τη βαρύτητα και τη δύναμη. Ο κ. Μυτιληναίος κάλεσε τους μετόχους να αγκαλιάσουν το νέο όνομα με την ίδια θέρμη που αγκάλιασαν και το προηγούμενο.

Η Metlen στοχεύει σε νέες κορυφές και επιδιώκει να συνεχίσει την επιτυχία και την ανάπτυξή της, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και προωθώντας την καινοτομία στον τομέα της ενέργειας και των μετάλλων.

Ενδιαφέρον για ΕΛΠΕ

Την ίδια στιγμή η εταιρεία ενδιαφέρεται για τα ΕΛΠΕ εφόσον κάποιος από τους μετόχους πωλήσει μετοχές.

Όπως επεσήμανε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, «εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον για πώληση από τους βασικούς μετόχους, το Δημόσιο και την οικογένεια Λάτση, τότε η συζήτηση αποκτά άλλο ενδιαφέρον. Ωστόσο, «προς το παρόν δεν έχουμε ενημερωθεί για τέτοια πρόθεση και επειδή σεβόμαστε τους μετόχους δεν θέλουν να προκαταβάλουμε οποιαδήποτε απόφασή τους, εφόσον παρθεί».

Ο κ. Μυτιληναίος προσέθεσε πως «η διύλιση είναι μια δραστηριότητα του ευρύτερου ενεργειακού τομέα στον οποίο εμείς έχουμε αρκετά μεγάλη παρουσία εδώ και πολύ καιρό. Θα δούμε την κατάσταση, τα οικονομικά, είναι νωρίς να πούμε κάτι, δεν θέλω να δημιουργώ εντυπώσεις και προσδοκίες».

Φόβοι για λάθη στον ενεργειακό τομέα

Τέλος, ο κ. Μυτιληναίος εξέφρασε την ελπίδα από τις ευρωεκλογές να προκύψει μια καλύτερη Επιτροπή και ένα καλύτερης ποιότητας Κοινοβούλιο, αλλά εξέφρασε επίσης τον φόβο να γίνουν πολύ μεγάλα λάθη στον ενεργειακό τομέα. «Αν διακοπεί» όπως είπε «η τροφοδοσία της Αυστρίας από τη Ρωσία με φυσικό αέριο η τιμή του αερίου θα πάει στα 120 ευρώ και της ηλεκτρικής ενέργειας στα 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα».

close menu