Επί ποδός πολέμου για είσοδο στον πολλά υποσχόμενο κλάδο του defense tech βρίσκεται σήμερα ο εγχώριος κλάδος της πληροφορικής. Το «βαρύ» 12ετές εθνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, για το οποίο υπάρχει κυβερνητική δέσμευση περί αναβάθμισης της συμμετοχής της ελληνικής βιομηχανίας, αλλά και το ογκώδες ευρωπαϊκό σχέδιο «ReArm Europe», άνω των 800 δισ. ευρώ για επενδύσεις στην άμυνα, έχει σημάνει συναγερμό στις εταιρείες πληροφορικής, που αναζητούν εναγωνίως «καύσιμο» για τη μετα-RRF εποχή.
Στο πλαίσιο αυτό, πέρα από τις ελληνικές εταιρείες, οι οποίες παραδοσιακά κινούνται στον χώρο της άμυνας, βλέπε Intracom Defense και Theon Group, αλλά και τις ισχυρές βιομηχανικές δυνάμεις που έχουν ισχυρή παρουσία στον χώρο, όπως η ΜΕΤΚΑ -ο βιομηχανικός και κατασκευαστικός βραχίονας της Metlen- METLEN και η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, αλλά και εγχώριες startups, όπως οι Delian Alliance Industries, Sotiria Technology και Velos Rotors, που κάνουν relance καινοτομίας στην αμυντική τεχνολογία, και ο κλάδος του ΙΤ διεκδικεί κομμάτι της πίτας του defense tech.
Εταιρείες της πληροφορικής, όπως η Uni Systems, η Netcompany Intrasoft, αλλά και εσχάτως η Space Hellas, αν και κινούνται παραδοσιακά μακράν του χώρου της αμυντικής βιομηχανίας, έχουν αρχίσει να κοιτούν συστηματικά τις ευκαιρίες που δημιουργούν η τρέχουσα συγκυρία και η εγχώρια επενδυτική κινητικότητα πέριξ του defense tech.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στις αρχές Απριλίου το -σχετικά νεόκοπο- Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ ΑΕ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με αντικείμενο την έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών με εφαρμογή στον αμυντικό τομέα.
Η συνέχεια ΕΔΩ