Κυβέρνηση

Κωστής Χατζηδάκης: Παρατείνονται έως τον Ιανουάριο οι αιτήσεις του Market Pass

Μέχρι και την 8η Ιανουαρίου 2024 παρατείνεται για όλους τους δικαιούχους ο χρόνος υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023

Για το ενδεχόμενο επέκτασης του Market Pass και μετά το τέλος του έτους μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν σκέψεις για επέκταση του Market Pass με αφορμή τις εξελίξεις στη Γάζα και ενός πιθανού νέου κύματος ακρίβειας που μπορεί να φέρει. «Δεν θα ήθελα να δημιουργηθεί μια εντύπωση ότι η κυβέρνηση ξεπερνάει αβασάνιστα όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά δεν θα ήταν επίσης σωστό να δημιουργηθεί και ένα κλίμα πανικού», είπε αρχικά. «Η ελληνική οικονομία έχει αντέξει αλλεπάλληλες κρίσεις και ειδικά φέτος, το 2023 η οικονομία υπεραποδίδει. Έχει πάει θετικότερα από τις προβλέψεις, παρά το ότι ήταν μια εκλογική χρονιά και παρά το ότι είχαμε αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές. Πρέπει να κρατήσουμε ένα σωστό ζύγι.

Αυτή την ώρα είμαστε στον Οκτώβριο, έχουμε ακόμα περίπου δυόμιση μήνες μέχρι το τέλος του χρόνου. Εμείς από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών πρέπει πάντοτε να κρατάμε λεφτά στην άκρη, για να το πω απλά, για να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις αν τυχόν τις έχουμε μπροστά μας» ανέφερε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών για να συμπληρώσει πως «όπως είπε ο πρωθυπουργός είμαστε εδώ συνδυάζοντας οικονομική σοβαρότητα με κοινωνική ευαισθησία, να ξύσουμε και τον πάτο του βαρελιού και να δώσουμε ό,τι περισσεύει. Αλλά, τι θα περισσεύει, θα το ξέρουμε στο τέλος της χρονιάς».

Παράταση στις αιτήσεις για το Market Pass 2

Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, αναφέρει πως μέχρι και την 8η Ιανουαρίου 2024 παρατείνεται για όλους τους δικαιούχους ο χρόνος υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023

Παράλληλα, παρατείνεται η διάρκεια της ισχύος των ψηφιακών καρτών, όπου καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση έως και την 29η Φεβρουαρίου 2024.

Ειδικότερα, με την ΚΥΑ προβλέπεται η παράταση των αιτήσεων, είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ, για την καταβολή του Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο 2023 έως και την 8η Ιανουαρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι για τους δικαιούχους που είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή της αίτησης. Επιπλέον, για όλους τους δικαιούχους, η ισχύς των ψηφιακών καρτών όπου καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση παρατείνεται έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

close menu