Η Τεχνητή Νοημοσύνη κυριαρχεί στη φετινή διεθνή έκθεση MWC που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη, με τις τηλεπικοινωνίες να φαίνονται πως θα είναι ο τομέας που αναμένεται να λάβει τα μεγαλύτερα οφέλη από την εφαρμογή της. Στη διεθνή αυτή σκηνή, η Ελλάδα φέτος είχε πολύ δυναμική παρουσία με το μεγαλύτερο εθνικό περίπτερο που έχει υπάρξει έως τώρα, γεμάτο καινοτομία και νέες προοπτικές για τον τεχνολογικό τομέα της χώρας μας.
Για 12η συνεχή χρονιά, η Ελλάδα συμμετείχε στο MWC με ένα εθνικό περίπτερο 150 τ.μ., στο οποίο έδωσαν το «παρών» πάνω από 40 εταιρείες και 140 συνολικά εκπρόσωποι του οικοσυστήματος τεχνολογίας. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας) και το Enterprise Greece, αναδεικνύοντας την ισχυρή παρουσία του ελληνικού τεχνολογικού κλάδου στη διεθνή αγορά.
Ο πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Μάνος Μακρομάλλης, δήλωσε: «Η Ελλάδα, μέσα από τη στρατηγική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αποδεικνύει έμπρακτα ότι μπορεί να πρωταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια:
- Οι ελληνικές τεχνολογικές εξαγωγές ξεπερνούν πλέον τα 2,5 δισ. ευρώ ετησίως.
- Πάνω από 80% των μελών του ΣΕΚΕΕ έχουν διεθνή παρουσία και συνεργασίες σε περισσότερες από 50 χώρες.
- Οι ελληνικές startups στον χώρο της τεχνολογίας έχουν προσελκύσει επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία.
Το MWC είναι για εμάς σημείο αναφοράς και αφετηρία νέων συνεργασιών. Η Ελλάδα της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας είναι εδώ και μεγαλώνει κάθε χρόνο».
Η δυναμική παρουσία της Ελλάδας στο MWC δεν περιορίστηκε μόνο στις εταιρείες του εθνικού περιπτέρου, αλλά και σε startups και επιχειρήσεις που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον επενδυτών και διεθνών συνεργατών. Μεταξύ αυτών, η Argo Semiconductors, η οποία παρουσίασε μια καινοτόμο κεραία κινητής τηλεφωνίας μέσω συνεργασίας με την NXP, και η Acromove, που εντυπωσίασε με τις φορητές λύσεις υπολογιστικών υποδομών.
Η ελληνική αποστολή απέδειξε ότι η χώρα μας δεν είναι μόνο παρούσα στις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και έτοιμη να ηγηθεί σε τομείς αιχμής. Με κάθε συμμετοχή, το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας ενισχύει τη θέση του στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας, επιβεβαιώνοντας ότι τα καλύτερα είναι ακόμη μπροστά.