Επιχειρήσεις

Και ο Όμιλος Μαρινάκη ανάμεσα στους «μνηστήρες» για τον Κωτσόβολο

Ο Όμιλος Μαρινάκη φέρεται να κατέθεσε προσφορά, μέσω σχήματος στο οποίο  συμμετέχουν το Latsco Family Office και ο επιχειρηματίας Χάρης Καρώνης.

Στην μάχη για την εξαγορά της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος φέρεται να εισέρχεται και ο Όμιλος Μαρινάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mononews, που επικαλείται τραπεζικές πηγές από το Λονδίνο, ο Όμιλος Μαρινάκη κατέθεσε προσφορά, μέσω σχήματος στο οποίο  συμμετέχουν επίσης  το Latsco Family Office και ο επιχειρηματίας Χάρης Καρώνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ενδιαφέρον του ομίλου Μαρινάκη επικεντρώνεται αφενός στο μεγάλο πελατολόγιο και στο εκτόπισμα που έχει στην αγορά και αφετέρου στο ισχυρό omnichannel λειτουργικό μοντέλο που διαθέτει η Κωτσόβολος και στο οποίο έχει επενδύσει σημαντικά.

Τονίζεται επίσης ότι το management της εταιρείας, με επικεφαλής τον Γιάννη Βασιλάκο είναι εξαιρετικό και στην περίπτωση που τελεσφορήσει η εξαγορά δεν πρόκειται να αλλάξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Μαρινάκη έχει επενδύσει στη δημιουργία του marketplace Shopflix, το οποίο διαθέτει online παρουσία. Όπως εκτιμούν κύκλοι της αγοράς, το ενδιαφέρον για την εξαγορά της Κωτσόβολος βασίζεται σε ένα σχέδιο συνεργειών που θα μπορούσαν να προκύψουν ανάμεσα στις υπόλοιπες επενδύσεις του ομίλου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον τρίτο εγχώριο όμιλο που καταθέτει προσφορά για την εν λόγω εξαγορά, μετά τον όμιλο Quest και τη ΔΕΗ.

Από την πλευρά της, η μητρική της «Κωτσόβολος», Currys, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι αρκετοί υποψήφιοι έχουν καταθέσει οικονομικές προσφορές, τις οποίες και αξιολογεί.

Διαβάστε περισσότερα στο mononews

close menu