Επιχειρήσεις

Η Sony εξαγόρασε την Bungie έναντι 3,6 δισ. δολαρίων

Σε απάντηση για το mega-deal της Microsoft με την Activision προχώρησε η Sony, εντάσσοντας στο πορτφόλιο των εταιρειών της την εμβληματική εταιρεια κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών Bungie έναντι 3,6 δισ. δολαρίων.

Η Bungie είναι η εταιρεία που έχει αναπτύξει τα δημοφιλή multiplayer παιχνίδια Destiny και Halo, το τελευταίο από τα οποία είχε θεωρηθεί η “ναυαρχίδα” του XBOX της Microsoft, όταν αυτό είχε κυκλοφορήσει.

Η Bungie εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2000, αλλά αποσχίστηκε από τον τεχνολογικό κολοσσό το 2007.

Τώρα περνά στα χέρια της Sony και εντάσσεται στην οικογένεια του PlayStation. Σύμφωνα με τη Sony, η Bungie θα παραμείνει αυτόνομη και θα συνεχίσει να έχει πλήρη ελευθερία όσον αφορά την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών, που θα συμπληρώσουν το χαρτοφυλάκιο της Sony.

Αν και μικρότερο deal, από την εξαγορά της Zynga από την Take-Two έναντι 12,7 δισ. δολαρίων και την απόκτηση της Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι 69 δισ. δολαρίων νωρίτερα τον Ιανουάριο, η κίνηση της Sony ταράζει τα νερά του χώρου καθώς η Bungie με το Halo ήταν αυτή που συνέβαλε στην κυκλοφορία του πρώτου Xbox της Microsoft το 2001.

Το franchise “Halo” από το 2011 και μετά τρέχει η 343 Industries της Microsoft, ενώ η τελευταία του έκδοση, το Halo Infinite, κυκλοφόρησε σε Xbox και Windows το 2021.

“Η Bungie δημιούργησε και συνεχίζει να εξελίσσει μερικά από τα πιο αγαπημένα franchise βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο και, ευθυγραμμίζοντας τις αξίες της με την επιθυμία του κόσμου να μοιραστούν εμπειρίες παιχνιδιού, συνδέει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Kenichiro Yoshida, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Group Corporation.

TAGS:

close menu