Ενέργεια

Η Panasonic επενδύει 5 δισ. δολάρια σε κυψέλες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Panasonic Holdings Corp. σχεδιάζει να επενδύσει 600 δισεκατομμύρια γιεν (4,9 δισεκατομμύρια δολάρια) σε τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών αυτοκινήτων και του λογισμικού της αλυσίδας εφοδιασμού, που η εταιρεία θεωρεί τον πυρήνα της ανάπτυξής της.

Η εταιρεία με έδρα την Οσάκα θα επενδύσει 400 δισεκατομμύρια γιεν σε «περιοχές ανάπτυξης» συμπεριλαμβανομένων κυψελών ηλεκτρικών οχημάτων και άλλα 200 δισεκατομμύρια γιεν σε «πυλώνες τεχνολογίας» όπως η ενέργεια υδρογόνου για τρία χρόνια έως το οικονομικό έτος 2024, σύμφωνα με δήλωση την Παρασκευή. Η Panasonic στοχεύει επίσης σε συσσωρευμένα λειτουργικά κέρδη 1,5 τρισεκατομμυρίων γιεν την ίδια περίοδο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Panasonic, αναζητά πλέον νέους δρόμους για ανάπτυξη. Ο προηγούμενος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Kazuhiro Tsuga, πέρασε σχεδόν εννέα χρόνια απορρίπτοντας δυσλειτουργικές επιχειρήσεις, πριν παραδώσει τα ηνία στον Yuki Kusumi τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Η Panasonic βλέπει επίσης ευκαιρίες στο λογισμικό της εφοδιαστικής αλυσίδας. Πέρυσι, ξόδεψε 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση του προγραμματιστή λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης Blue Yonder, μιας από τις μεγαλύτερες εξαγορές της ιαπωνικής εταιρείας ποτέ.

close menu