Επιχειρήσεις

Η Mytilineos σχεδιάζει επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Ιταλία, άνω των 3 δισ. ευρώ 

Η Mytilineos σχεδιάζει επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ιταλία κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου, Γιάννης Καλαφατάς.

Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της εταιρείας στο Μιλάνο, ο κ. Καλαφατάς επιβεβαίωσε επίσης ότι η Mytilineos έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αξιολόγησης για τη διπλή εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, επιλέγοντας ως συμβούλους την Morgan Stanley και τη Citi, σύμφωνα με αναφορές του Reuters.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos και Πρόεδρος της Eurometaux, Ευάγγελος Μυτιληναίος, εξέφρασε κριτική προς τις ευρωπαϊκές πολιτικές που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας. Ανέφερε ότι το κόστος ενέργειας είναι υψηλότερο στην Ευρώπη, δημιουργώντας άνισους όρους ανταγωνισμού.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απερχόμενη Επιτροπή ήταν όσο “πράσινη” μπορούσε. Πρέπει τώρα να συνδυάσουμε την πράσινη μετάβαση, την αποχαρτία από τις ανθρακούχες εκπομπές, με μια υγιή βιομηχανία για να προχωρήσουμε περαιτέρω», τόνισε.

Κλείνοντας, ο κ. Μυτιληναίος επισήμανε ότι το κλιματικό πρόβλημα είναι παγκόσμιο και όχι αποκλειστικά ευρωπαϊκό. Πρότεινε την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής διπλωματίας ως μέσο για να προωθηθεί η πράσινη μετάβαση και σε άλλες χώρες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

close menu