Τεχνολογίες

Η Hewlett Packard Enterprise παρουσιάζει AI Cloud για μεγάλα γλωσσικά μοντέλα

Η HPE εισέρχεται στην αγορά του AI cloud με την παρουσίαση του HPE GreenLake για Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα (Large Language Models- LLMs) για κάθε επιχείρηση που μπορεί να αναπτύξει και να συντονίσει AI μεγάλης κλίμακας μέσω μιας on-demand, multi-tenant υπηρεσίας υπερυπολογιστικού cloud

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε την είσοδό της στην αγορά του AI cloud μέσω της επέκτασης του χαρτοφυλακίου HPE GreenLake, παρέχοντας πλέον μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (Large Language Models- LLMs) σε κάθε είδους επιχείρηση, από startups έως εταιρείες στο Fortune 500, με on-demand πρόσβαση σε μια multi-tenant υπηρεσία υπερυπολογιστικού cloud.

Με την εισαγωγή του HPE GreenLake for Large Language Models (LLMs), οι επιχειρήσεις θα  μπορούν να εκπαιδεύουν, να αναπτύσσουν και να ιδιωτικά συντονίζουν AI μεγάλης κλίμακας, χρησιμοποιώντας μια βιώσιμη υπερυπολογιστική πλατφόρμα που συνδυάζει το λογισμικό AI της HPE με τους κορυφαίους υπερυπολογιστές της αγοράς. Το HPE GreenLake for LLMs δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον συνεργάτη της HPE, Aleph Alpha, μια γερμανική νεοφυή εταιρεία AI. Με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρει στους χρήστες ένα δοκιμασμένο στην πράξη και έτοιμο προς χρήση LLM, το οποίο θα βοηθά στις περιπτώσεις οπού θα απαιτείται επεξεργασία και ανάλυση ενός κειμένου ή μιας εικόνας.

Το HPE GreenLake for LLMs είναι το πρώτο από μια σειρά εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένο κλάδου που η HPE σχεδιάζει να ξεκινήσει στο μέλλον. Οι εφαρμογές αυτές θα αναλαμβάνουν την υποστήριξη κλάδων όπως το climate modeling, η υγειονομική περίθαλψη, οι βιοεπιστήμες, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ο κατασκευαστικός κλάδος και οι μεταφορές. Η HPE ανακοίνωσε επίσης μια νέα σειρά υπολογιστικών λύσεων, ειδικά σχεδιασμένες για λειτουργία σε AI workloads στο άκρο ή στο κέντρο δεδομένων.

«Έχουμε φτάσει σε σημείο καμπής στην αγορά της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς είναι πλέον τόσο ανταγωνιστική όσο το διαδίκτυο, τα κινητά και το cloud», δήλωσε ο Antonio Neri, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HPE. «Η HPE καθιστά την ενασχόληση με την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο των καλά χρηματοδοτούμενων κυβερνητικών οργανισμών ή των παγκόσμιων κολοσσών του cloud, προσιτή σε όλους, παρέχοντας μια σειρά εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, ξεκινώντας από μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLMs) που εκτελούνται στους βιώσιμους υπερυπολογιστές της HPE. Πλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενσωματώσουν το AI για να προωθήσουν την καινοτομία, αλλάζοντας τα δεδομένα στις αγορές και σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες με τη βοήθεια μιας on demand υπηρεσίας cloud που εκπαιδεύει,  συντονίζει και αναπτύσσει με υπευθυνότητα μοντέλα μεγάλης κλίμακας».  

Η HPE αποτελεί μία ηγέτιδα δύναμη παγκοσμίως στους υπερυπολογιστές, οι οποίοι εξυπηρετούν πρωτοφανή επίπεδα επιδόσεων και δεδομένων στο AI, συμπεριλαμβανομένου του σπασίματος του φράγματος ταχύτητας exascale με τον ταχύτερο υπερυπολογιστή στον κόσμο, τον Frontier.

Σε αντίθεση με τις υπηρεσίες cloud γενικού σκοπού που εκτελούν παράλληλα πολλαπλά workloads, το HPE GreenLake for LLMs λειτουργεί με έναν AI-native ξεχωριστό σχεδιασμό που μπορεί να υποστηρίξει έναν μεγάλης κλίμακας όγκο ΑΙ λειτουργιών, μάλιστα σε πλήρη υπολογιστική χωρητικότητα. Η προσφορά θα υποστηρίζει εργασίες AI και HPC σε εκατοντάδες ή χιλιάδες CPU ή GPU ταυτόχρονα. Αυτή η δυνατότητα είναι πιο αποτελεσματική, αξιόπιστη και αποδοτική για την εκπαίδευση AI και τη δημιουργία ακριβέστερων μοντέλων, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να επιταχύνουν τη μετατροπή τους από το POC στην παραγωγή για την ταχύτερη επίλυση προβλημάτων.

HPE GreenLake for LLMs, η πρώτη από μια σειρά εφαρμογών AI

Το HPE GreenLake for LLMs θα περιλαμβάνει πρόσβαση στο Luminous, ένα προ-εκπαιδευμένο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο από την Aleph Alpha, το οποίο προσφέρεται σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, ιταλικών και ισπανικών. Το LLM επιτρέπει στους πελάτες να αξιοποιήσουν τα δικά τους δεδομένα, να εκπαιδεύσουν και να τελειοποιήσουν ένα προσαρμοσμένο μοντέλο, και να εξαχθούν συμπεράσματα σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τη βάση δεδομένων τους.

«Χρησιμοποιώντας τους υπερυπολογιστές και το λογισμικό AI της HPE, εκπαιδεύσαμε αποτελεσματικά και γρήγορα το Luminous, ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που αφορά οργανισμούς ή επιχειρήσεις όπως τράπεζες, νοσοκομεία και δικηγορικά γραφεία. Το Luminous θα χρησιμοποιείται ως ψηφιακός βοηθός για την επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων και την εξοικονόμηση χρόνου και πόρων», δήλωσε ο Jonas Andrulis, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Aleph Alpha. «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε συνεργάτης στο HPE GreenLake for Large Language Models και ανυπομονούμε να επεκτείνουμε το Luminous στο cloud και να το προσφέρουμε ως υπηρεσία στους τελικούς πελάτες, δίνοντας πνοή σε νέες εφαρμογές τόσο για επιχειρηματικές αλλά και ερευνητικές πρωτοβουλίες».

Η HPE παρέχει υπερυπολογιστική κλίμακα για την ανάπτυξη και τον συντονισμό τεχνητής νοημοσύνης

Το HPE GreenLake for LLMs θα είναι διαθέσιμο on-demand, εκτελεσμένο από τους πιο ισχυρούς, βιώσιμους υπερυπολογιστές στον κόσμο, τους υπερυπολογιστές HPE Cray XD, χωρίς να χρειάζεται οι πελάτες να αγοράσουν και να διαχειριστούν έναν δικό τους υπερυπολογιστή, ο οποίος είναι συνήθως κοστοβόρος, πολύπλοκος και απαιτεί ειδική τεχνογνωσία. Η υπηρεσία αξιοποιεί το HPE Cray Programming Environment, μια πλήρως ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τη βελτιστοποίηση εφαρμογών HPC και AI, με ένα πλήρες σύνολο εργαλείων για την ανάπτυξη, τη μεταφορά, το debugging και την επεξεργασία κώδικα.

Επιπλέον, η υπερυπολογιστική πλατφόρμα παρέχει υποστήριξη για το λογισμικό AI/ML της HPE, το οποίο περιλαμβάνει το HPE Machine Learning Development Environment για την ταχεία εκπαίδευση μοντέλων μεγάλης κλίμακας και το HPE Machine Learning Data Management Software για την ενσωμάτωση, την παρακολούθηση και τον έλεγχο AI δεδομένων αναφορικά με τη δημιουργία αξιόπιστων και αναλυτικών μοντέλων.

Το HPE GreenLake for LLMs υιοθετεί βιώσιμες πρακτικές

Η HPE έχει δεσμευτεί να παρέχει βιώσιμες υπολογιστικές λύσεις για τους πελάτες της. Το HPE GreenLake for LLMs θα τρέχει σε εγκαταστάσεις colocation, όπως το QScale στη Βόρεια Αμερική, ως η πρώτη περιοχή που παρέχει ειδικά κατασκευασμένο σχεδιασμό για την υποστήριξη της κλίμακας και της χωρητικότητας των υπερυπολογιστών με σχεδόν 100% ανανεώσιμη ενέργεια.

Η HPE επεκτείνει τις υπηρεσίες AI με νέο χαρτοφυλάκιο λύσεων υπολογισμού συμπερασμάτων AI

Η HPE υποστηρίζει τρία κρίσιμα στοιχεία για την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης: την ανάπτυξη, τη ρύθμιση και την εξαγωγή συμπερασμάτων. Εκτός από την εισαγωγή του HPE GreenLake for Large Language Models (LLMs) για την εκπαίδευση και τον συντονισμό LLMs μεγάλης κλίμακας, η HPE ανακοίνωσε την επέκταση των λύσεων υπολογισμού συμπερασμάτων AI για την επιτάχυνση του χρόνου αξιοποίησης σε μια σειρά κλάδων, όπως το λιανεμπόριο, η εστίαση, η βιομηχανία και τα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η HPE Services παρέχει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών που καλύπτει τη στρατηγική και τον σχεδιασμό, τις λειτουργίες και τη διαχείριση για πρωτοβουλίες τεχνητής νοημοσύνης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HPE GreenLake για μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM), επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.hpe.com/greenlake/llm.

close menu