Τεχνολογίες

H Σιγκαπούρη ωθεί τις ΑΙ startup της χώρας να στραφούν στην υγειονομική περίθαλψη

Η Σιγκαπούρη έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με το οποίο επιδιώκει να καταστεί το high tech κέντρο της περιοχής και να μεταβληθεί σε κόμβο Τεχνητής Νοημοσύνης. Για τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση της χώρας υλοποιεί ένα πρόγραμμα με το οποίο συντονίζει την ώθηση των νεοφυών επιχειρήσεων που ασχολούνται με Τεχνητή Νοημοσύνη μέσω μιας νέας συνεργασίας που στοχεύει στη συγκέντρωση τεχνογνωσίας και από τους δύο τομείς. Μια τριετής συνεργασία μεταξύ της SingHealth και της SGInnovate θα προσφέρει πόρους και ευκαιρίες που χρειάζονται οι startups βαθιάς τεχνολογίας για να αναπτύξουν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. 

Η συνεργασία θα οδηγήσει στην υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων αναδυόμενων τεχνολογιών για τη βελτίωση της διάγνωσης και της θεραπείας, καθώς και την παροχή υγειονομικής περίθαλψης και τα κλινικά αποτελέσματα για τη Σιγκαπούρη, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ong Ye Kung κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης την Τρίτη. 

Χρηματοδοτούμενη από το Υπουργείο Οικονομικών της Σιγκαπούρης, η SGInnovate είναι μια επενδυτική εταιρεία που εστιάζει σε startups βαθιάς τεχνολογίας. Το SingHealth είναι ο μεγαλύτερος όμιλος ιδρυμάτων υγειονομικής περίθαλψης της χώρας που περιλαμβάνει περισσότερες από 40 κλινικές ειδικότητες, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων νοσοκομείων και πολυκλινικών.

Και οι δύο οργανισμοί θα είναι σε θέση να προωθήσουν τις καινοτομίες τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας με ουσιαστικούς τρόπους, είπε ο Ong, σημειώνοντας ότι η συνεργασία θα δημιουργήσει “κοινότητες πρακτικής” και θα οργανώσει εκδηλώσεις ανταλλαγής γνώσεων, όπως η συγκέντρωση ειδικών στον τομέα της υγείας και της κοινότητας βαθιάς τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων νεοφυών επιχειρήσεων και εταιρειών. 

“Αυτή η συνεργασία θα επικεντρωθεί επίσης στην παροχή στις νεοφυείς επιχειρήσεις με τους πόρους που χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Αυτό περιλαμβάνει τη σύνδεση τους με πιθανούς επενδυτές και την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, στρατηγικών προώθησης της αγοράς και εμπορικής δικτύωσης”, είπε ο υπουργός.

Στην οικοδόμηση της κοινότητας πρακτικής, οι γιατροί της SingHealth και οι εταίροι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της SGInnovate στην επιστήμη της υγείας θα συναντώνται τακτικά για να «διαμορφώσουν νοοτροπίες» ως προς τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία, ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε κοινή δήλωση. Μέσω δραστηριοτήτων όπως αντίστροφες προβολές, οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείας θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να παρουσιάσουν απαιτήσεις ασθενειών και κλινικών ροών εργασίας, στις οποίες οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αναπτύξουν εργαλεία με τεχνητή νοημοσύνη για να αντιμετωπίσουν τα κενά και στη συνέχεια να τα δοκιμάσουν σε κλινικό περιβάλλον. 

close menu