Ενέργεια

Fuel Pass 3: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιδότηση καυσίμων 

«Εάν δούμε ότι ανεβαίνουν οι τιμές λιανικής σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως είχαμε κάνει και με το fuel pass » σημείωσε ο κ. Σκρέκας

Ανοιχτό το ενδεχόμενo να δοθεί μια νέα επιδότηση καυσίμων (Fuel Pass 3) στους πολίτες άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στον ΣΚΑΙ.

«Εάν δούμε ότι ανεβαίνουν οι τιμές λιανικής σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως είχαμε κάνει και με το fuel pass » σημείωσε ο κ. Σκρέκας και ανέφερε τις τιμές που βρισκόταν η βενζίνη όταν είχαν δοθεί τα fuel pass στους οδηγούς ΙΧ.

«Πριν 6 μήνες η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είχε ξεπεράσει τα 2,20 ευρώ το λίτρο και τα 2,40 ευρώ το λίτρο σε πολλές περιπτώσεις. Τώρα στις περισσότερες περιπτώσεις η βενζίνη είναι κάτω από 1,90 ευρώ το λίτρο. Άρα ακολουθούμε τις διεθνείς τιμές με μια χρονο-καθυστέρηση » συμπλήρωσε.

Για τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ

Ο ίδιος μίλησε και για τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο. «Εδώ έχουμε δύο ανακοινώσεις από τον ΟΠΕΚ: η πρώτη είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες και η δεύτερη ανακοίνωση έγινε πριν από 1 εβδομάδα όπου είχε μειωθεί σταδιακά κατά 1 εκατ. βαρέλια η παραγωγή πετρελαίου την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι σε επίπεδο έτους 12 εκατ. βαρέλια έχουν μειώσει περίπου το 1 % .Αυτό αμέσως ώθησε τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα » είπε.

«Παρόλο που ανέβηκαν οι τιμές την προηγούμενη εβδομάδα σε διεθνές επίπεδο, αυτό δεν συνέβη και στις τιμές λιανικής στα πρατήρια » συμπλήρωσε και ανέφερε ενδεικτικά ένα σχετικό παράδειγμα:

«Στο πρατήριο που είναι δίπλα από το σπίτι μου τις επόμενες 2 με 3 ημέρες ήταν και 5 λεπτά με 10 λεπτά πιο φθηνή η αμόλυβδη βενζίνη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ότι δεν είναι πολύ ακριβά τα καύσιμα κίνησης στη χώρα μας».

close menu