Επιχειρήσεις

Faircado: Η AI Startup που προωθεί τη βιώσιμη κατανάλωση

Η εταιρεία προσφέρει μια επέκταση προγράμματος περιήγησης με AI, η οποία βοηθά τους καταναλωτές να βρίσκουν αυτόματα μεταχειρισμένες εναλλακτικές λύσεις κατά τις αγορές τους στο διαδίκτυο

Η Faircado, ένας βοηθός αγορών μεταχειρισμένων ειδών που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης Pre-Seed ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2022 από τους Evoléna de Wilde d’Estmael και Ali Nezamolmaleki, έχει την έδρα της στο Βερολίνο. Προσφέρει μια επέκταση προγράμματος περιήγησης με AI, η οποία βοηθά τους καταναλωτές να βρίσκουν αυτόματα μεταχειρισμένες εναλλακτικές λύσεις κατά τις αγορές τους στο διαδίκτυο. Η βάση δεδομένων της περιλαμβάνει πάνω από 60 εκατομμύρια προϊόντα από 50 διαφορετικούς συνεργάτες, όπως οι eBay, Back Market, Grailed, Rebuy και Vestiaire Collective.

Η τεχνολογία της Faircado χρησιμοποιεί εσωτερικούς αλγόριθμους αντιστοίχισης εικόνων, συλλέγοντας βασικές πληροφορίες όπως εικόνες προϊόντων, τίτλους και εμπορικά σήματα, προκειμένου να παρέχει προσαρμοσμένες προτάσεις μεταπώλησης. Η εταιρεία κερδίζει έσοδα τόσο από το μοντέλο ανά κλικ όσο και από τις προμήθειες επί των πωλήσεων που δημιουργούνται μέσω της πλατφόρμας σε ιστότοπους συνεργατών.

Στόχος της Faircado είναι να προωθήσει την κυκλική οικονομία και να προσφέρει βολικές και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις αγορών, υποστηρίζοντας την αγορά μεταχειρισμένων αντικειμένων και προωθώντας ένα βιώσιμο μέλλον για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Επί του παρόντος, η πλατφόρμα υποστηρίζει περισσότερους από 1.600 ιστότοπους, όπως οι Amazon, Zalando, Patagonia και Apple, προσφέροντας παρόμοια αντικείμενα μόδας, ηλεκτρονικών ειδών και βιβλίων.

Η Faircado σχεδιάζει να επεκτείνει την προσφορά της, συμπεριλαμβάνοντας έπιπλα και παιδικά είδη, αναλύοντας προσεκτικά τις τάσεις της αγοράς και εξελίσσοντας περαιτέρω το παραδοσιακό λιανικό εμπόριο σε νέους τομείς.

Ο γύρος χρηματοδότησης περιλάμβανε 1 εκατομμύριο ευρώ από το World Fund, 1 εκατομμύριο ευρώ από την Slush VC’s, 150 χιλιάδες ευρώ από την Impact Shakers, καθώς και μια αρχική επένδυση 750 χιλιάδων ευρώ από τις BackBone Ventures, τους επιταχυντές Earlybird και Minc, και τους αγγέλους της Peak Capital και της Atomico, μεταξύ άλλων τον Νοέμβριο του 2022.

TAGS:

close menu