Επιχειρήσεις

Eurostat: Αυξήθηκαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων το τέταρτο τρίμηνο – Μείωση στις πτωχεύσεις

Κατά 1,6% αυξήθηκαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων το τέταρτο τρίμηνο του 2021 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σχέση με ένα τρίμηνο πριν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, o αριθμός των δηλώσεων πτωχεύσεων μειώθηκε κατά 0,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.

Επιπλέον, το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ο αριθμός των εγγραφών επιχειρήσεων ήταν 6% υψηλότερος σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ ο αριθμός των κηρύξεων πτώχευσης μειώθηκε κατά 23% την ίδια περίοδο.

Στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2021, υπήρξαν σημαντικά περισσότερες εγγραφές επιχειρήσεων από ό,τι πριν από την κρίση του COVID-19 στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών και των μεταφορών. Από την άλλη πλευρά, στις υπηρεσίες διαμονής και εστίασης, καταγράφηκαν σημαντικά λιγότερες εγγραφές νέων επιχειρήσεων σε σχέση με το 2019 και πριν.
Επιπλέον, στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2021, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας υπήρξαν λιγότερες δηλώσεις πτώχευσης σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2019. Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην πληροφορική και στις επικοινωνίες, στη βιομηχανία και στο εμπόριο.

TAGS:

close menu