Γενικές Ειδήσεις

Δημιουργήθηκε το πρώτο «Πάρκο Τσέπης» στην Κηφισιά

Η προσπάθεια της P&G, σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ, για ακόμα περισσότερα πάρκα τσέπης που αναβαθμίζουν τις γειτονιές και τις πόλεις μας συνεχίζεται. Το πάρκο τσέπης, που βρίσκεται επί των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Λεβίδου στην Κηφισιά, είναι έκτασης 460 τ.μ., χωρίζεται σε δύο αντικρυστά σημεία και είναι το πρώτο πάρκο τσέπης στην περιοχή.

Το πάρκο αναβαθμίστηκε αισθητικά και οικολογικά, καθώς το φυτικό υλικό ενισχύθηκε με την προσθήκη περισσότερων από 580 φυτών, μεταξύ των οποίων θάμνοι, πολυετή ανθοφόρα και αγρωστώδη είδη που προσαρμόζονται αρμονικά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πάρκου. Στον χώρο ανανεώθηκαν οι υπάρχουσες υποδομές, ενώ ταυτόχρονα τοποθετήθηκε περίφραξη και εξοπλισμός όπως βρύση, ράμπα ποδηλάτων και αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, με στόχο να αποτελέσει ένα φροντισμένο πράσινο σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της περιοχής.

Τα Πάρκα Τσέπης είναι μικροί χώροι πρασίνου οι οποίοι δημιουργούνται σε αδόμητα και αναξιοποίητα σημεία μέσα στον αστικό ιστό. Τα οφέλη από τη δημιουργία των πάρκων τσέπης είναι πολλαπλά. Οι χώροι αυτοί, μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η P&G, σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ, θα συνεχίσει να δίνει πνοή στις γειτονιές που το έχουν ανάγκη, δημιουργώντας πάρκα τσέπης.

close menu